Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gebruikersavatar
Door Fanvanbroodbakken
#59381
Hoi allemaal,

Toevallig kwam ik dit forum tegen. Leuk, een forum met allemaal enthousiaste broodbakkers. In mijn omgeving ken ik niet zoveel broodbakkers, dus lijkt het me fijn om wat ervaringen te delen en tips te krijgen.

Inmiddels heb ik anderhalf jaar een broodbakmachine. Bak hier bijna iedere dag een brood in. Maar merk dat 1 brood uit de broodbakmachine te weinig is voor ons gezin (2 volwassenen, 3 kinderen waarvan 2 pubers). 2x per dag brood bakken lukt me niet altijd. Daarom nu overgestapt naar bakken in de oven. Ik kneed m'n broden wel in de broodbakmachine, maar vervolgens bak ik deze grotere broden in de oven. Ik doe er op een vrije dag dan zo'n 3 a 4 tegelijk. Snijden, in porties invriezen en ik heb de rest van de week lekker brood. (Tussendoor bak ik dan nog wel regelmatig snel een broodje in m'n broodbakmachine. )

Groetjes!
Gebruikersavatar
Door Oma bakt
#59384
Welkom!
Ik kan me helemaal voorstellen dat je gezin heel wat brood kan verwerken.
In de tijd dat mijn kinderen nog thuis waren had ik dan ook twe BBM 's .
Lukt het rijzen bij jou goed in de gewone bakvormen?
Zelf doe ik het ook in porties in de vriezer. Zo blijft het heerlijk vers.
Alleen heb ik een hekel aan het snijden!
gr. Carla
Gebruikersavatar
Door Fanvanbroodbakken
#59394
Ik vind het inderdaad nog lastig hoe lang ik m'n broden moet laten rijzen.
Na het kneden laat ik ze een half uur voorrijzen. Daarna opbollen en in de vormen. Maar hoe lang dat vervolgens moet vind ik lastig te boordelen. Ik wacht totdat ze boven de rand uitkomen en doe ze daarna in de oven. Dat kan wel meer dan een uur duren. Doe jij dat ook zo?

Snijden is ook niet mijn favoriete klusje. Heb dus een snijmachientje gekocht en snij zo "normale" boterhammen. :D
Gebruikersavatar
Door Oma bakt
#59463
Een snijmachine is natuurlijk erg handig.
Ik laat het vaak mn persoonlijke snijmachine doen (man).
Ik vind het ook moeilijk om te bepalen wanneer het goed gerezen is.
Ook ik wacht ongeveer een uur totdat het boven de rand komt, maar het zakt ook vaak weer iets in.
Nu drie broden gebakken zonder vorm en ingesneden aan de bovenkant. Die zagen er best prof uit moet ik zeggen.
Gewoon vaak doen denk ik dan zal het op een gegeven moment toch wel eens makkelijk en goed gaan?
Gebruikersavatar
Door Bakker Henk
#59467
Natuurlijk is een snijmachine wel superhandig. Zou ik ook wel willen, maar geen plaats voor. Toch is een goed broodmes ook voor mij een goed idee gebleken. Ik had al 4 broodmessen (uit erfenissen e.d.), maar toch een paar jaar geleden een Victorinox gekocht. En dat werkt voor mij prima.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59469
Je kan tegenwoordig toch effe bij de Aldi binnenlopen en je broodje even door de snijmachine halen ;K ;K :grin: :grin:
Laatst gewijzigd door Anna op vr 16 mar 2018, 15:30, 1 keer totaal gewijzigd. Reden: Het is niet nodig om een direct voorgaand bericht te quoten.
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#59471
Oh
Zie ze daar al komen al die thuisbakkers met hun zelfgebakken broodjes ....
Lijkt me zo’n weinig realistische ‘tip’ als ik alleen al de opstelling bij onze Aldi in ogenschouw neem. Denk ik nog, Rik maakt een grap? Maar wat schieten wij hier mee op?
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59485
Inderdaad maakt ie een grap... de humor ligt op straat zeg ik altijd..
De Aldi heeft wel erg lekkere broodjes moet ik zeggen.. vers gebakken met al die pitten en zaden erop.
Zeer smakelijke broodjes.. weet effe de naam niet maar zou ze graag namaken....
Kleine vierkante bruine broodjes vol met pitten en zaden aan de buitenkant..
Brood van Gerrit

Geweldig dat brood trouwens al het brood dat ik zi[…]

500 gram vijfgranenmeel, 280 gram water 7 gram zou[…]

Even voorstellen

Dank je wel Levine. Ik ben nog steeds aan het nage[…]

zure desem

Hier wat tips om je desem meer of minder zuur te m[…]