Even kort voorstellen

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
blijebakker
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: do 28 feb 2019, 01:26

Even kort voorstellen

Bericht door blijebakker » zo 07 apr 2019, 23:34

Hallo allemaal

Ik ben Tjeerd en woonachtig in Friesland
en lees ik hier aandachtig mee en zoek allerlei onderwerpen op die aansluiten op mijn bak vragen.
Ben sinds februari in het bezit van een Panasonic zb 2512 BBM en heb mijn meel en bloem bij voedingswaar vandaan.
Broodbakken met de kant en klare speltbroodmixen gaat goed maar met de losse speltbloem en speltmeel gaat het nog niet echt lekker, maar ik denk dat ik hier veel kan leren.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4558
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Even kort voorstellen

Bericht door Levinebaktbrood » ma 08 apr 2019, 01:27

Welkom Tjeerd :G
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
born2bake
Jongste bediende
Berichten: 44
Lid geworden op: do 10 mar 2016, 01:34
Locatie: Fryslân

Re: Even kort voorstellen

Bericht door born2bake » ma 08 apr 2019, 15:21

Welkom Tjeerd!

Ik bak voornamelijk met spelt, maar dat zegt niet zoveel, aangezien er verschillende soorten zijn en dus ook verschillende werkwijzen.
Heb je enig idee welke soort je gebruikt?
Ik gebruik zelf alleen maar Oberkulmer Rotkorn.
Zelf vind ik de Oberkulmer Rotkorn niet zo geweldig voor de broodbakmachine, maar dat kan ook aan de machine liggen hoor, is een oud beestje en ik gebruik hem eigenlijk alleen maar om mijn deeg te kneden.

In ieder geval heel veel plezier hier en veel succes :2th:

Gebruikersavatar
blijebakker
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: do 28 feb 2019, 01:26

Re: Even kort voorstellen

Bericht door blijebakker » ma 15 apr 2019, 23:57

born2bake schreef:
ma 08 apr 2019, 15:21
Welkom Tjeerd!

Ik bak voornamelijk met spelt, maar dat zegt niet zoveel, aangezien er verschillende soorten zijn en dus ook verschillende werkwijzen.
Heb je enig idee welke soort je gebruikt?
Ik gebruik zelf alleen maar Oberkulmer Rotkorn.
Zelf vind ik de Oberkulmer Rotkorn niet zo geweldig voor de broodbakmachine, maar dat kan ook aan de machine liggen hoor, is een oud beestje en ik gebruik hem eigenlijk alleen maar om mijn deeg te kneden.

In ieder geval heel veel plezier hier en veel succes :2th:
dank je wel.
zover ik kan achterhalen is de spelt die ik gebruik van Schwabenkorn en Baulander
Brood is nog niet helemaal naar wens maar dat komt vast goed :DB2:

Plaats reactie