Wat geweldig, een broodforum! Ik ben Sylvia en ben gek op koken en eten uit eigen tuin. Brood bakken vind ik ontzettend leuk om te doen, alleen mislukt het meestal bij mij. De reden??? Geen flauw idee. Ik zal daar wel een nieuw topic van maken waar het hoort. Verder hebben we 8 katten, waarvan 7 Noorse Boskatten zijn. Wecken doe ik ook, omdat het zo leuk is om 's winters van je eigen groenten te kunnen genieten.
Zijn er vragen, stel ze gerust!
Voorstellen Sylly
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Voorstellen Sylly
Welkom Sylvia!
Gooi al je vragen rustig op het forum dan zullen we er eens naar kijken. Alle begin is moeilijk maar met een beetje steun in de rug kom je er vast wel.
Gooi al je vragen rustig op het forum dan zullen we er eens naar kijken. Alle begin is moeilijk maar met een beetje steun in de rug kom je er vast wel.
Niet bij brood alleen....
Re: Voorstellen Sylly
Dank je wel Papagena.
Ik heb mijn vraag gezet bij Bloopers, ik hoop dat dit goed is.
Ik heb mijn vraag gezet bij Bloopers, ik hoop dat dit goed is.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Voorstellen Sylly
Welkom Silly bij het forum BROODNODIG
Daar heb je inmiddels antwoord.sylly schreef: Ik heb mijn vraag gezet bij Bloopers, ik hoop dat dit goed is.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Voorstellen Sylly
Welkom Sylvia, vraag maar raak, daar is dit forum voor :G
Alvast een paar tips:
- gebruik de juiste ingrediënten
- weeg alle ingrediënten af op een digitale weegschaal, ook het vocht
- ga niet sjoemelen en rommelen als je niet weet wat je aan het doen bent
- kneed lang genoeg, deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken (uitzonderingen weer daargelaten :D,)
- kijk naar je deeg tijdens de rijs, niet naar de tijd die genoemd wordt in het recept, het deeg is leidend
- laat je deeg niet te lang rijzen, maar ook weer niet te kort
- neem de tijd
- bak af op de juiste temperatuur
Alvast een paar tips:
- gebruik de juiste ingrediënten
- weeg alle ingrediënten af op een digitale weegschaal, ook het vocht
- ga niet sjoemelen en rommelen als je niet weet wat je aan het doen bent
- kneed lang genoeg, deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken (uitzonderingen weer daargelaten :D,)
- kijk naar je deeg tijdens de rijs, niet naar de tijd die genoemd wordt in het recept, het deeg is leidend
- laat je deeg niet te lang rijzen, maar ook weer niet te kort
- neem de tijd
- bak af op de juiste temperatuur
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: Voorstellen Sylly
Hallo Sylvia,
Welkom bij broodnodig.
Succes met je volgende broden....
Welkom bij broodnodig.
Succes met je volgende broden....
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560