Voorstellen Sylly

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gesloten
Gebruikersavatar
sylly

Voorstellen Sylly

Bericht door sylly »

Wat geweldig, een broodforum! Ik ben Sylvia en ben gek op koken en eten uit eigen tuin. Brood bakken vind ik ontzettend leuk om te doen, alleen mislukt het meestal bij mij. De reden??? Geen flauw idee. Ik zal daar wel een nieuw topic van maken waar het hoort. Verder hebben we 8 katten, waarvan 7 Noorse Boskatten zijn. Wecken doe ik ook, omdat het zo leuk is om 's winters van je eigen groenten te kunnen genieten.

Zijn er vragen, stel ze gerust!
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Voorstellen Sylly

Bericht door papagena »

Welkom Sylvia!
Gooi al je vragen rustig op het forum dan zullen we er eens naar kijken. Alle begin is moeilijk maar met een beetje steun in de rug kom je er vast wel.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
sylly

Re: Voorstellen Sylly

Bericht door sylly »

Dank je wel Papagena.
Ik heb mijn vraag gezet bij Bloopers, ik hoop dat dit goed is.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Voorstellen Sylly

Bericht door bakplaat »

Welkom Silly bij het forum BROODNODIG
sylly schreef: Ik heb mijn vraag gezet bij Bloopers, ik hoop dat dit goed is.
Daar heb je inmiddels antwoord.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Voorstellen Sylly

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom Sylvia, vraag maar raak, daar is dit forum voor :G

Alvast een paar tips:
- gebruik de juiste ingrediënten
- weeg alle ingrediënten af op een digitale weegschaal, ook het vocht
- ga niet sjoemelen en rommelen als je niet weet wat je aan het doen bent
- kneed lang genoeg, deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken (uitzonderingen weer daargelaten :D,)
- kijk naar je deeg tijdens de rijs, niet naar de tijd die genoemd wordt in het recept, het deeg is leidend
- laat je deeg niet te lang rijzen, maar ook weer niet te kort
- neem de tijd
- bak af op de juiste temperatuur
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Bakkersdochter

Re: Voorstellen Sylly

Bericht door Bakkersdochter »

Hallo Sylly,
veel succes met alle tips.
Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Voorstellen Sylly

Bericht door CJ-Petra »

Hallo Sylvia,

Welkom bij broodnodig.

Succes met je volgende broden....
Grtzz Petra

Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Gebruikersavatar
Ada

Re: Voorstellen Sylly

Bericht door Ada »

Welkom Sylvia!
Gesloten