Hallo allen,
Ik ben Joop van de Vrede (sinds 2 jaar bak ik iedere week zeeuwse bolussen voor familie en kennissen. Ik heb vroeger als jongetje van 14 jaar (inmiddels 53 jaar geleden) in het weekend bij de plaatselijke bakker in de bakkerij hand en span diensten heb verricht, na enkele maanden mocht ik ze ook draaien, de bakker vond dat best leuk want hij zorgde voor onderlinge competitie wie de meeste kon maken. Na 2 jaar ben ik er mee gestopt vanwege de voetbal. Het receptje heb ik altijd onthouden. De fam. en kennissen vinden ze nog steeds heerlijk, dat kan komen omdat het werkelijk zo is of omdat ze niets kosten (Zeeuwen hé die zien zuunig). Verder zie ik op deze site en die van Levine hele leuke dingetjes om mijn meer en meer te bekwamen in het bakken van brood en andere dingetjes wat ook heel leuk is om te doen. Nu ga binnenkort een rijskastje bouwen want op deze site staan hele mooie voorbeelden, zodra dit gelukt is laat ik het weten.
Even voorstellen
- jcvdvrede
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: za 11 feb 2012, 00:37
- Locatie: Rilland, Zeeland
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Welkom Joop, ik zie dat je de weg naar het voorstellen hebt gevonden :G. Als het recept voor de bolussen niet geheim is dan zouden we dat natuurlijk ook graag willen horen van je .....
Succes met bakken en met het bouwen van de rijskast!
Succes met bakken en met het bouwen van de rijskast!
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Re: Even voorstellen
Hallo Joop,
mijn kinderen vonden de restjes van mijn croissantdeeg, had ik bestrooid met kaneel en suiker en met appelschijfjes erop gebakken, erg op de smaak van bolussen lijken. :2th:
Veel plezier met het ontdekken van allerlei broodsoorten naast die heerlijke bolussen.
mijn kinderen vonden de restjes van mijn croissantdeeg, had ik bestrooid met kaneel en suiker en met appelschijfjes erop gebakken, erg op de smaak van bolussen lijken. :2th:
Veel plezier met het ontdekken van allerlei broodsoorten naast die heerlijke bolussen.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: Even voorstellen
Hallo Joop,
Welkom hier om broodnodig!
Welkom hier om broodnodig!
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560