Voorstellen
Geplaatst: wo 15 feb 2017, 19:06
Beste mede bakkers,
Ben een thuiskok en thuisbakker hou van zowel banketbakken, taarten, patisserie en brood bakken al is het brood bakken heel lang geleden. Taarten bak ik van gevulde speculaas, appeltaarten tot bruidstaarten van meerdere lagen. De speculaas kruiden en amandelspijs maak ik zelf van een oud familie recept. Van een van mijn over overgroot vaders die aan een banketwedstrijd meedeed in Antwerpen heb ik een grote oorkonde nog hangen en diverse antieke speculaas planken uit de bakkerij, het bakken zit wel in de familie. Mijn moeder bakte ook altijd zelf brood, allerlei koekjes en gebak maar maakte ook zelf roomboter en vele andere eetbare dingen. Vanuit een stukje jeugdsentiment heb ik gekozen voor de naam "Bakker Pendemik".
Het brood bakken wil ik, na jaren niet gedaan te hebben, nu weer gaan doen ook omdat ik tegenwoordig 5 maanden in Zweden woon en werk en vers brood daar erg duur is en de dichtstbijzijnde winkel 40 kilometer verder op is. Met zulke afstanden ga je anders denken over eten, koken, bereiden en ingrediƫnten. Maar bovenal, wat is er lekkerder dan zelf gebakken vers brood en dat de geuren van het verse brood door het hele huis gaan. In mijn zwerftocht op het internet kwam ik dit forum tegen en heb me aangemeld.
Bakker Pendemik
Ben een thuiskok en thuisbakker hou van zowel banketbakken, taarten, patisserie en brood bakken al is het brood bakken heel lang geleden. Taarten bak ik van gevulde speculaas, appeltaarten tot bruidstaarten van meerdere lagen. De speculaas kruiden en amandelspijs maak ik zelf van een oud familie recept. Van een van mijn over overgroot vaders die aan een banketwedstrijd meedeed in Antwerpen heb ik een grote oorkonde nog hangen en diverse antieke speculaas planken uit de bakkerij, het bakken zit wel in de familie. Mijn moeder bakte ook altijd zelf brood, allerlei koekjes en gebak maar maakte ook zelf roomboter en vele andere eetbare dingen. Vanuit een stukje jeugdsentiment heb ik gekozen voor de naam "Bakker Pendemik".
Het brood bakken wil ik, na jaren niet gedaan te hebben, nu weer gaan doen ook omdat ik tegenwoordig 5 maanden in Zweden woon en werk en vers brood daar erg duur is en de dichtstbijzijnde winkel 40 kilometer verder op is. Met zulke afstanden ga je anders denken over eten, koken, bereiden en ingrediƫnten. Maar bovenal, wat is er lekkerder dan zelf gebakken vers brood en dat de geuren van het verse brood door het hele huis gaan. In mijn zwerftocht op het internet kwam ik dit forum tegen en heb me aangemeld.
Bakker Pendemik