Pagina 1 van 1

Voorstellen

Geplaatst: wo 15 feb 2017, 19:06
door Bakker Pendemik
Beste mede bakkers,

Ben een thuiskok en thuisbakker hou van zowel banketbakken, taarten, patisserie en brood bakken al is het brood bakken heel lang geleden. Taarten bak ik van gevulde speculaas, appeltaarten tot bruidstaarten van meerdere lagen. De speculaas kruiden en amandelspijs maak ik zelf van een oud familie recept. Van een van mijn over overgroot vaders die aan een banketwedstrijd meedeed in Antwerpen heb ik een grote oorkonde nog hangen en diverse antieke speculaas planken uit de bakkerij, het bakken zit wel in de familie. Mijn moeder bakte ook altijd zelf brood, allerlei koekjes en gebak maar maakte ook zelf roomboter en vele andere eetbare dingen. Vanuit een stukje jeugdsentiment heb ik gekozen voor de naam "Bakker Pendemik".

Het brood bakken wil ik, na jaren niet gedaan te hebben, nu weer gaan doen ook omdat ik tegenwoordig 5 maanden in Zweden woon en werk en vers brood daar erg duur is en de dichtstbijzijnde winkel 40 kilometer verder op is. Met zulke afstanden ga je anders denken over eten, koken, bereiden en ingrediƫnten. Maar bovenal, wat is er lekkerder dan zelf gebakken vers brood en dat de geuren van het verse brood door het hele huis gaan. In mijn zwerftocht op het internet kwam ik dit forum tegen en heb me aangemeld.

Bakker Pendemik

Re: Voorstellen

Geplaatst: wo 15 feb 2017, 22:12
door Levinebaktbrood
Welkom op het forum :G

Re: Voorstellen

Geplaatst: do 16 feb 2017, 16:39
door Bakker Pendemik
Dank je Levine,

Zag ook je website leuk hoor.

Re: Voorstellen

Geplaatst: vr 05 jul 2019, 10:44
door Bakker Pendemik
We zitten weer in Zweden en ben weer druk aan het bakken.

Vorig jaar heb ik een cursus bij het MOT in Belgiƫ (museum oude technieken) gedaan voor het bouwen van een broodbakoven klik hier dit is een workshop of hoe je het noemen wilt een drie daagse cursus om een broodoven te leren bouwen uit het project red de broodovens. Het is een erg leuke cursus kan je die aanraden. De bedoeling is dat in de komende jaren we een dergelijke broodoven buiten gaan bouwen.

Re: Voorstellen

Geplaatst: za 06 jul 2019, 22:21
door Anna
Welkom terug! Wat een leuke cursus. Maak je t.z.t. een topic over het verloop van de bouw van de oven? Dat volgen wij hier graag in geuren en kleuren, nou ja foto's en tekst is ook goed ;)