Hallo allemaal,
Ik ben Ingrid, woon in het Oosten van het land.
Ik bak al even brood (naast de 100-en taarten, cakes en macarons) en heb mn oude KA150 verruild voor een KA 7580, heel blij mee :2th:
Er komt een mooi deeg uit, zonder stuiterende machine.
Wat ik nog lastig vind, is beoordelen wanneer de tweede rijs voldoende is. Indrukken en terugveren houd ik nu aan. Maar het brood van mijn bakker is malser, luchtiger en minder "sponzig". Ik ben nog zoekend naar de juiste methode / tijd / gevoel van het deeg en klasje zou geen kwaad kunnen. Ik maak gebruik van de recepten van Levine, weeg alles netjes af en de thermometer ligt naast de oven voor de juiste kerntemp. Zachte witte en lichtbruine broodjes heb ik inmiddels goed onder de knie. Ook de Czernowitzer Challa heb ik onder de knie (meesterlijk recept). Maar die harde broodjes, willen nog niet krokant met een mals kruim...
Even voorstellen: Ingrid
- Ingrid78
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: vr 02 jun 2017, 22:37
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Even voorstellen: Ingrid
Welkom Ingrid.
Mooie machine hè, die KSM 7580. :G
Mooie machine hè, die KSM 7580. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen: Ingrid
Welkom Ingrid :G.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken