Even voorstellen
- jvanoort
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59
Even voorstellen
Hallo allemaal, ik ben Jesse , momenteel eind veertig en ik ben begonnen te bakken op mijn 17e. Later tijdens mijn studententijd ben ik door blijven bakken, al deed ik eigenlijk maar wat.
Wegens uitdijend gezin en inkrimpende tijd ben ik zo'n 14 jaar geleden gestopt, nadat ik het nog even met een BBM heb geprobeerd, maar de resultaten daarvan konden mij niet echt bekoren.
Nu heb ik het weer opgepakt, omdat het toch erg veel voldoening geeft en het al snel goedkoper is dan de broden van de biologische bakker op de markt.
Ik bak graag met desem, maar ook wel met gist, ik schat in totaal zo'n 3 á 4 broden per week. Daarnaast nog het wat luxere spul dat de kinderen ook graag eten, zoals brioche dingetjes, cinnamon rolls en allerhande taarten.
Bakken doe ik in mijn grote Boretti op de destijds meegeleverde pizzasteen.
Omdat mijn carpaal tunnelsyndroom af en toe de kop opsteekt heb ik vandaag toch besloten om een Famag Grilletta aan te schaffen om mij te helpen bij het kneedwerk; desembrood mixen en S&F is niet zo'n probleem en ook super Zen, maar als er 10 minuten of langer echt stevig gekneed moet worden haak ik helaas af. De machine zal volgende week wel worden bezorgd, ik ben heel benieuwd.
Wegens uitdijend gezin en inkrimpende tijd ben ik zo'n 14 jaar geleden gestopt, nadat ik het nog even met een BBM heb geprobeerd, maar de resultaten daarvan konden mij niet echt bekoren.
Nu heb ik het weer opgepakt, omdat het toch erg veel voldoening geeft en het al snel goedkoper is dan de broden van de biologische bakker op de markt.
Ik bak graag met desem, maar ook wel met gist, ik schat in totaal zo'n 3 á 4 broden per week. Daarnaast nog het wat luxere spul dat de kinderen ook graag eten, zoals brioche dingetjes, cinnamon rolls en allerhande taarten.
Bakken doe ik in mijn grote Boretti op de destijds meegeleverde pizzasteen.
Omdat mijn carpaal tunnelsyndroom af en toe de kop opsteekt heb ik vandaag toch besloten om een Famag Grilletta aan te schaffen om mij te helpen bij het kneedwerk; desembrood mixen en S&F is niet zo'n probleem en ook super Zen, maar als er 10 minuten of langer echt stevig gekneed moet worden haak ik helaas af. De machine zal volgende week wel worden bezorgd, ik ben heel benieuwd.
Laatst gewijzigd door jvanoort op do 07 jun 2018, 11:35, 1 keer totaal gewijzigd.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Even voorstellen
Hoi Jesse!!
Van harte welkom hier.. leuk weer een "allrounder" erbij te hebben..
De Famag gaat je niet teleurstellen.. ik vind het een heerlijke machine..
Van harte welkom hier.. leuk weer een "allrounder" erbij te hebben..
De Famag gaat je niet teleurstellen.. ik vind het een heerlijke machine..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- jvanoort
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59
Even voorstellen
Dank je. Ik heb overigens ook de opleiding tot vrijwillig molenaar gedaan en als zodanig ook zelf nog gemalen.
De vervolgopleiding bij het AKG is er helaas nooit van gekomen, maar wie weet...
De vervolgopleiding bij het AKG is er helaas nooit van gekomen, maar wie weet...
- jvanoort
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59
Even voorstellen
Ter kennismaking hier wat fotoos. Ik begrijp dat dat hier erg op prijs wordt gesteld:
(Wil nog niet erg lukken...)
(Wil nog niet erg lukken...)
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Welkom Jesse :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Even voorstellen
Welkom Jesse! Voor het foto's plaatsen kun je hier eens kijken.
- jvanoort
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59
Re: Even voorstellen
Kijk, nu lukt het wel:
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Helaas, ik zie niets ..........
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- jvanoort
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59
Re: Even voorstellen
Grrrr...we worstelen verder...
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Die foto's liggen niet aan het forum, maar aan de manier waarop google met links omgaat. Blijkbaar willen ze niet dat je foto's plaatst zonder de google rommel erom te laten zien.
Ik zou gewoon hier foto's uploaden, of nog beter (wat mij betreft dan) gebruik flickr. Nooit een centje pijn, heel makkelijk linken. Ook daar hebben we instructies voor geschreven op het forum.
Wil
Ik zou gewoon hier foto's uploaden, of nog beter (wat mij betreft dan) gebruik flickr. Nooit een centje pijn, heel makkelijk linken. Ook daar hebben we instructies voor geschreven op het forum.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- jvanoort
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59
Re: Even voorstellen
Ik gebruik Flickr voor mijn fotografie en wil het liever niet 'vervuilen' met broodfoto's, vandaar dat ik naar een andere oplossing zocht. Ik ga er wel uitkomen hoor! :-)
Met uploaden gaat het in ieder geval goed. Ik blijf zoeken naar een alternatief voor FLickr.
Met uploaden gaat het in ieder geval goed. Ik blijf zoeken naar een alternatief voor FLickr.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Haha, ik gebruik flickr vrijwel alleen voor broodfoto's. Misschien kan je gewoon een tweede account openen, allen voor brood? Alhoewel ik dat probleem van vervuiling niet zo zie als je alles keurig in mapjes kan zetten, maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Even voorstellen
Je kunt ook een broodalbum maken dat je op 'privé' zet, dan ziet verder niemand je broodfoto's.
- jvanoort
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59