Even voorstellen
Geplaatst: do 07 jun 2018, 11:35
Hallo allemaal, ik ben Jesse , momenteel eind veertig en ik ben begonnen te bakken op mijn 17e. Later tijdens mijn studententijd ben ik door blijven bakken, al deed ik eigenlijk maar wat.
Wegens uitdijend gezin en inkrimpende tijd ben ik zo'n 14 jaar geleden gestopt, nadat ik het nog even met een BBM heb geprobeerd, maar de resultaten daarvan konden mij niet echt bekoren.
Nu heb ik het weer opgepakt, omdat het toch erg veel voldoening geeft en het al snel goedkoper is dan de broden van de biologische bakker op de markt.
Ik bak graag met desem, maar ook wel met gist, ik schat in totaal zo'n 3 á 4 broden per week. Daarnaast nog het wat luxere spul dat de kinderen ook graag eten, zoals brioche dingetjes, cinnamon rolls en allerhande taarten.
Bakken doe ik in mijn grote Boretti op de destijds meegeleverde pizzasteen.
Omdat mijn carpaal tunnelsyndroom af en toe de kop opsteekt heb ik vandaag toch besloten om een Famag Grilletta aan te schaffen om mij te helpen bij het kneedwerk; desembrood mixen en S&F is niet zo'n probleem en ook super Zen, maar als er 10 minuten of langer echt stevig gekneed moet worden haak ik helaas af. De machine zal volgende week wel worden bezorgd, ik ben heel benieuwd.
Wegens uitdijend gezin en inkrimpende tijd ben ik zo'n 14 jaar geleden gestopt, nadat ik het nog even met een BBM heb geprobeerd, maar de resultaten daarvan konden mij niet echt bekoren.
Nu heb ik het weer opgepakt, omdat het toch erg veel voldoening geeft en het al snel goedkoper is dan de broden van de biologische bakker op de markt.
Ik bak graag met desem, maar ook wel met gist, ik schat in totaal zo'n 3 á 4 broden per week. Daarnaast nog het wat luxere spul dat de kinderen ook graag eten, zoals brioche dingetjes, cinnamon rolls en allerhande taarten.
Bakken doe ik in mijn grote Boretti op de destijds meegeleverde pizzasteen.
Omdat mijn carpaal tunnelsyndroom af en toe de kop opsteekt heb ik vandaag toch besloten om een Famag Grilletta aan te schaffen om mij te helpen bij het kneedwerk; desembrood mixen en S&F is niet zo'n probleem en ook super Zen, maar als er 10 minuten of langer echt stevig gekneed moet worden haak ik helaas af. De machine zal volgende week wel worden bezorgd, ik ben heel benieuwd.