Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gebruikersavatar
Door Demian
#60751
Hallo beste forumleden, mijn naam is W….., maar die was al bezet op dit forum, dus wordt het Demian, naar de gelijknamige roman van Herman Hesse. Ik ben enige jaren pensionado, veellezer en bij vlagen broodmachinebakker (Kenwood BBM). Sinds kort in het bezit van een luxere Siemens inbouwoven met boven- & onderverwarming. Na een aantal dagen als gast dit informatieve forum te hebben bezocht en met adviezen uit het boek van Levine heb gisteren mijn eerste ovenbrood gebakken. Meel koop ik bij de molenaar in het dorp.
Mijn bedoeling is om 2 à 3 keer per week 2 kleine (vloer)broden te bakken. Het deeg kneed ik met een KitchenAid Artisan en een speciale deegspiraal; die ik zojuist heb aangeschaft.
Laatst gewijzigd door Demian op do 05 jul 2018, 00:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Demian
#60754
Dank je BakkerGerrit.

Natuurlijk foto’s! Ik lees zojuist dat het plaatsen van foto’s onder andere mogelijk is via Flickr. Begrijpelijke keuze, anders rijzen de opslagkosten de pan uit, maar moet nog even wennen aan het idee lid wil worden van die club.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60756
Welkom W...

Knap dat je de overstap maakt van BBM naar de oven. Niet iedereen doet/wil/durft dat.. :2th:
Je zult zien welke wereld er open gaat.. als ik in ieder geval mezelf zie ben ik nog lang niet uitgebakken..
En zoals Gerrit al schreef.... WeLovePics!!
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60758
Welkom op het forum W ... :G
Gebruikersavatar
Door Demian
#60778
Rik59 schreef:
wo 04 jul 2018, 22:17
Welkom W...
Knap dat je de overstap maakt van BBM naar de oven. Niet iedereen doet/wil/durft dat.. :2th:
Je zult zien welke wereld er open gaat.. als ik in ieder geval mezelf zie ben ik nog lang niet uitgebakken..
En zoals Gerrit al schreef.... WeLovePics!!
De overgang van BBM naar oven is voor mij vooral een kwestie van meer vrijetijd. Ook geeft een brood uit de oven meer voldoening.
Gebruikersavatar
Door Demian
#60779
Levinebaktbrood schreef:
do 05 jul 2018, 00:31
Welkom op het forum W ... :G
Mijn waardering voor je boek: ‘Brood uit eigen oven’. De stap voor stap methodiek, de ingrediënten in grammen zijn handig, maar als relative beginneling met brood uit de oven, vind ik de hoofdstukken benodigdheden & basistechnieken praktisch.
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60781
Dank voor de complimenten W.../Demian :G
Versleten bakblik?

Ik bak al een tijd mijn broden in twee BBM's een P[…]

Desem vraag

Tijdens de opstartfase van een desem gaat hij vaak[…]

Oud brood

Hallo broodbakkers en bakkerinnen, Lees af en toe[…]

Dank je. Bij mij blijft hij er los inzitten en sle[…]