Hoi,
ik ben Sylvia, 43, Duits van afkomst. Sinds 2011 woon ik in Nederland en mis soms het Duitse desembrood. Toen ik klein was, heb ik al graag gebakken. Dit hobby is mij bijgebleven door de jaren heen. Als moeder van een meisje van 4 ben ik regelmatig bezig met Unicorn taarten en regenboog cupcakes 8-) maar ja, al dat baksel moet dan ook gegeten worden dus onlangs heb ik besloten, om ook brood te bakken en niet alleen zoete dingetjes. De uitdaging: self een desemstarter kweken en desembrood bakken! Maandenlang was het een strijd tussen mijn ongeduld en mijn koppigheid want in het begin lukte het allemaal niet. Slappe deeg, natte broden, geen bubbels in de starter.... *argh*
Maar stapje voor stapje gaat het beter, gisteren een mooi en lekker desembrood kunnen bakken (met dank aan de tips van Levine) dus de aandeelhouder wint (stond al begin van het jaar op mijn gelukskoekje ;-) ).
Groetjes, Sylvia
Even voorstellen...
- DickyDick
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 30 jun 2018, 16:43
Re: Even voorstellen...
Succes en welkom Sylvia
Dick
Dick
-
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 77
- Lid geworden op: ma 02 jul 2018, 00:51
Re: Even voorstellen...
Welkom Silvia. Je komt uit een goed nest, want Duitsland staat bekend om haar koek, gebak, banket & broodcultuur. Lang, lang geleden, toen in Nederland nog vrij massaal fabrieksbrood werd gegeten, stond ik als kind in Aken mij voor de brood- en banketwinkels te vergapen. Nog steeds zijn deze winkels een lust voor het oog. Mijn oma was een Duitse en ook aan haar Bienestich heb ik zoete herinneringen.
https://goo.gl/TdsPXA
https://goo.gl/PosNeh
https://goo.gl/TdsPXA
https://goo.gl/PosNeh
‘In ’t sweet uwes aenschijns sult ghy broot eten’ Genesis 3:19
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen...
Welkom Sylvia :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- SylviaB
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: wo 18 jul 2018, 16:13
Re: Even voorstellen...
Dank je ;SDemian schreef: ↑wo 18 jul 2018, 19:24 Welkom Silvia. Je komt uit een goed nest, want Duitsland staat bekend om haar koek, gebak, banket & broodcultuur. Lang, lang geleden, toen in Nederland nog vrij massaal fabrieksbrood werd gegeten, stond ik als kind in Aken mij voor de brood- en banketwinkels te vergapen. Nog steeds zijn deze winkels een lust voor het oog. Mijn oma was een Duitse en ook aan haar Bienestich heb ik zoete herinneringen.
https://goo.gl/TdsPXA
https://goo.gl/PosNeh
Elke keer dat ik in Duitsland "op bezoek" kom, ga ik inderdaad wel even bij een broodwinkel langs om daar iets lekkers te kopen :-) in het begin verbaasde ik me vooral dat mensen hier vaak vlaai/cake kopen om op het werk te trakteren (verjaardag etc.) terwijl het een uitstekende kans is om los te gaan in de keuken en de sterren van de hemel te bakken voor de lieve collegas :-) aan de andere kant zijn zelf gebakken gevulde koeken, gemberkoekjes etc ook wel erg lekker!! Elk land zijn eigen lekkernijen! Was wel trots op de broodjes (Berliner Knüppel, mooi recept van je blog, Levine) die ik onlangs uit de oven haalde en die net zo lekker zijn als die vroeger thuis :2th:
- StefanDijle
- Deegkneder
- Berichten: 146
- Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14
Re: Even voorstellen...
Wilkommen Landesgenossin! Gezien dat Je Duits bent, kijk ook eens op de Blog van Dietmar Kappel. (homebaking.at) Ik haal daar veel insperatie en Diermar geeft ok advise als je een vraag hebt.
S
S
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com
- SylviaB
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: wo 18 jul 2018, 16:13
Re: Even voorstellen...
Hallo Stefan! Mooie blog, bedankt voor de tip! Ik zal eens stöbern :-) Groetjes, Sylvia