Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gebruikersavatar
Door Koen77
#62329
Hi allen,

Ik heb me een hele tijd geleden wel eens voorgesteld, maar merk dat ik niet de meest actieve forummert ben dus stel ik met gewoon nog een keertje voor :-) Mijn naam is Koen, ik woon in Voorburg en bak graag brood. Zo graag dat ik ondertussen voor de halve buurt bak, ideaal excuus om zoveel mogelijk te bakken. Vandaag nog heb ik 4 volkoren desembroden, 4 licht volkoren pitjes broden, 4 witte broden en een sinaasappel cranberry brood.

Ik bak in een gewone hete lucht oven waar op twee bakplaten ongeglazuurde terracotta tegels liggen. Genoeg voor 4 vloerbroden per ronde, of 6-8 zoete broodjes die ik meestal in aluminium blikjes doe. Ik wil wel naar een Rofco, maar voorlopig bak ik daar nog net iets te weinig voor.

Groeten!
Koen
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#62449
Welkom terug Koen. Als je een keer in een Rofco wil bakken dan ben je van harte welkom (je woont in dezelfde plaats).
Gebruikersavatar
Door Koen77
#62493
Hoi Levine, dank voor het aanbod! Ik heb ooit eens gebakken in jouw Rofco, toen je nog workshops thuis gaf (lang lang gelee :-D). Ik heb ondertussen ookeen houtoven in de tuin gebouwd, dus als het weer het toelaat bak ik daarin :-)
Gebruikersavatar
Door Pomponnetje
#62496
Hallo koen
Wat is te weinig bakken voor een Rofco?? Mijn gezin bestaat uit 3 personen, geen van allen grote eters, en ik bak gemiddeld één keer om de twee weken wanneer mijn voorraad brood van 9 stuks van 500 gram op is. Soms bak ik vaker als ik bevoordeeld een voorraadje sandwiches wil of zo, maar zo vaak gebeurt dat niet. Evenwel ben ik heel blij met de Rofco b20 en heb ik er nog steeds geen spijt van.
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62519
Koen77 schreef:Hoi Levine, dank voor het aanbod! Ik heb ooit eens gebakken in jouw Rofco, toen je nog workshops thuis gaf (lang lang gelee :-D). Ik heb ondertussen ookeen houtoven in de tuin gebouwd, dus als het weer het toelaat bak ik daarin :-)
Ha, nog een houtoven bakker. Heb je foto's van jouw houtoven? Ik ben beniewd naar je resultaten.
Gebruikersavatar
Door Koen77
#62534
Hoi Koos,

Ik heb even geen plek op het internet waar ik foto's kwijt kan (ik post nooit foto's online). Tis een simpele leem oven op een houten frame, behalve de leem (ik zit helaas op zandgrond) allemaal gerecycleerde spullen, dus eigenlijk is 'tie niet om aan tie zien... Bakken gaat goed, hoewel de koepel niet geïsoleerd is, dus na één ronde is de warmte daar wel weg. En, ik denk dat ik iets te weinig zand gebruikt heb, want ik heb een grote barst erin. Maakt voor het functioneren niet heel veel uit, maar al met al denk ik dat ik 'm volgend jaar voorjaar/zomer gewoon nog een keer maak, en dan nog iets groter en met een isolatielaag over de koepel . Dat is het leuke van leem, je kan er op een dag of twee een oven mee bouwen :-)

Groeten,
Koen
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#62537
Leuk Koen, ik heb hier ook een klei oven. Die kan je best isoleren, maar net wat minder goed dan een steenoven
Broodbakkertje

Aangezien ik wel mee lees maar besloten om eens me[…]

Stokbrood in linnen

Ik laat het brood rijzen in een onverwarmde oven w[…]

Hallo allemaal

Mijn kneder heeft geen variabele snelheid. De kan[…]

Brood van Gerrit

TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWART[…]