Even voorstellen

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jan M
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: do 17 jan 2019, 11:15

Even voorstellen

Bericht door Jan M »

Ik ben Jan Meertens en woon in Bergen op Zoom.
Sinds twee jaar bak ik regelmatig zuurdesembrood. De desemstarter heb ik zelf gemaakt en gebruik hem vanaf die tijd één keer per week met wat wisselend resultaat. Het brood is wat klef vind ik en ik weet niet wat ik daaraan moet doen. Misschien is er iemand die mij advies kan geven, daar zou ik erg blij mee zijn.
Gebruikersavatar
Merlijn
Warme bakker
Berichten: 522
Lid geworden op: di 09 okt 2012, 10:11

Re: Zuurdesembrood

Bericht door Merlijn »

Welkom, wat bedoel je met klef?
Zuurdesem brood is over het algemeen iets 'vochtiger' en ook minder snel droog en oud als 'gewoon' brood.
Als je bedoelt dat er sompige plekken in je brood zitten, kan dat haast alleen de baktijd en/of temperatuur zijn, maar goed dat blijft gissen zonder je recept, behandeling en rijs + baktijden te weten, post dat even aub. dan kunnen de vele bak-adapten alhier hun gedachten er eens over laten gaan..
Vrijheid is het brood en de morgen en de opgaande zon.
Benet
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Even voorstellen

Bericht door Anna »

Welkom Jan! Dit is het voorsteltopic, voor vragen kan je terecht in de andere forumgedeeltes. Ik heb de berichten over zuurdesem naar de afdeling 'Desemdingen' gekopieerd, dit topic.
Plaats reactie