Pagina 1 van 1

Nieuwe broodenthousiast

Geplaatst: di 12 feb 2019, 21:15
door Miepj
Sinds kort heb ik mijn oude hobby broodbakken weer opgepakt en na een hele dag met ‘edwinbaktbrood’ ben ik weer veel wijzer. Onze kinderen zijn niet allemaal even enthousiast (yuk, brood met pitten, dat desembrood stinkt).... ik ben tevreden: de basis komt meestal goed uit de oven. En als het niet lukt dan weet ik meestal wel wat er mis is gegaan. En anders heb ik jullie, toch?
Ik ben op zoek naar slimme manieren om 2x per week lekker brood te maken naast een fulltime baan en een gezin

Re: Nieuwe broodenthousiast

Geplaatst: di 12 feb 2019, 23:08
door BakkerGerrit
Welkom Miepj!

Re: Nieuwe broodenthousiast

Geplaatst: wo 13 feb 2019, 00:59
door Levinebaktbrood
Welkom op het forum :G

Re: Nieuwe broodenthousiast

Geplaatst: wo 13 feb 2019, 03:39
door Homers
Welkom,
ik maak pas sinds heel kort "nachtbrood" zonder voordeeg en 24 -48 uur 2e rijs in de koelkast omdat ik dit voorlopig het handigst vindt in combinatie met 40 urige werkweek.



Re: Nieuwe broodenthousiast

Geplaatst: wo 13 feb 2019, 12:17
door Miepj
Waar kan ik daar iets over lezen?

Re: Nieuwe broodenthousiast

Geplaatst: wo 13 feb 2019, 16:48
door Rik59
Homers doelt op brood van desem of zuurdesem... is hier wel het een en ander over te vinden denk ik :shy: :shy:

Verder zeg je baan op en het gezin de deur uit en je hebt dan lijkt me een gezonde basis om een dagelijkse hoeveelheid brood uit de oven te toveren... :D, :D,
Niet te vergeten hebben wij Levinebaktbrood.. tja... kan Edwin gewoon niet tegenop...

Re: Nieuwe broodenthousiast

Geplaatst: do 14 feb 2019, 02:07
door Homers
Het nachtbrood waar ik het over heb is inderdaad zoals Rik schrijft een Zuurdesembrood, deze:

https://www.xandrabaktbrood.nl/brood-2/ ... achtbrood/

Nu voor de derde keer gemaakt en de manier van rijzen vindt ik handig. Ik geloof zeker dat als men beweert dat rijzen met een voordeeg een mooier resultaat geeft maar dat heb ik zelf nog niet onder de knie.


Re: Nieuwe broodenthousiast

Geplaatst: za 16 feb 2019, 15:21
door Anna
Welkom Miepj!

Je kunt ook met heel weinig gist 'nachtbrood' bakken. Het is wel aan te raden om eerst 'gewone' manieren van brood bakken onder de knie te hebben voor je hieraan begint.
Er is op het forum al een en ander over geschreven:
De manier van forumlid stillekracht. I.p.v kadetten maken kun je dit deeg ook in een broodbus doen.
Levine heeft recepten van Lutz Geisler met weinig gist uitgeprobeerd. Zie dit topic.