Goedemorgen deze morgen, ik ben Bert Meijer 50 jaar en heb als hobby’s koken, bakken, klussen en tuinieren, ik ben getrouwd en heb twee dochters. Ook ik ben in de ban van desembrood want ik zie overal zulke mooie broden voorbij komen en je komt ze in restaurants en bij bv een bbq ook steeds vaker tegen, ik vindt deze broden zo lekker maar het is me helaas nog niet gelukt zo’n goed exemplaar te bakken, heb al een aantal keren een prachtig gerezen exemplaar gehad en als ik hem dan omdraai in een bakblik stort hij in en het resultaat is dan vervolgens een heel erg compact en zwaar brood, ik hoop op dit forum heel veel nuttige informatie te vinden wat uiteindelijk zal resulteren in heerlijk luchtig desembrood wat de rest van het gezin ook lekker vindt. Groeten, Bert
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hallo allemaal
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Hallo allemaal
Welkom Bert,
Zet eens wat foto's van je baksels in een ander draadje en beschrijf precies het recept wat je hebt gevolgd. Zoals bij alles is het bij broodbakken ook zo dat oefening kunst baart. Maar laat eens zien wat je ervan gebakken hebt.
Zet eens wat foto's van je baksels in een ander draadje en beschrijf precies het recept wat je hebt gevolgd. Zoals bij alles is het bij broodbakken ook zo dat oefening kunst baart. Maar laat eens zien wat je ervan gebakken hebt.
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Hallo allemaal
Welkom op het forum. Je kunt al je vragen stellen in de daarvoor bestemde rubrieken.
Alvast 1 opmerking. Je schrijft
Dat is een verkeerde volgorde. Als je brood in een bakblik wilt bakken dan doe je het deeg direct na het vormen in het bakblik en laat je het daarin rijzen.
In het algemeen: als deeg inzakt dan heb je het te lang laten rijzen en/of niet genoeg op spanning gebracht voor de laatste rijs.
Alvast 1 opmerking. Je schrijft
.heb al een aantal keren een prachtig gerezen exemplaar gehad en als ik hem dan omdraai in een bakblik stort hij in en het resultaat is dan vervolgens een heel erg compact en zwaar brood
Dat is een verkeerde volgorde. Als je brood in een bakblik wilt bakken dan doe je het deeg direct na het vormen in het bakblik en laat je het daarin rijzen.
In het algemeen: als deeg inzakt dan heb je het te lang laten rijzen en/of niet genoeg op spanning gebracht voor de laatste rijs.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- MeijerB
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: zo 30 jun 2019, 12:37
Re: Hallo allemaal
Hoi, dank voor je reactie. Helaas ben ik vergeten om er foto’s van te maken, intussen niets meer gebakken omdat ik geopereerd ben aan een hernia en voorlopig even rustig aan moet doen, ik hou wel mijn starter in leven [emoji6]papagena schreef:Welkom Bert,
Zet eens wat foto's van je baksels in een ander draadje en beschrijf precies het recept wat je hebt gevolgd. Zoals bij alles is het bij broodbakken ook zo dat oefening kunst baart. Maar laat eens zien wat je ervan gebakken hebt.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- MeijerB
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: zo 30 jun 2019, 12:37
Re: Hallo allemaal
Hoi, dank voor je reactie, de eerste keer had ik hem na het rijzen direct op een bakplaat gedaan maar toen dreef hij helemaal uit en werd het een platte koek, de keren daarop deed ik hem na het rijzen in een springvorm van 22 cm en kon hij dus niet verder uitdrijven, ik heb er iedere keer i.v.m. planning voor gekozen om voor de tweede rijs de koude methode te kiezen misschien dat dit ook met alles te maken heeft.Levinebaktbrood schreef:Welkom op het forum. Je kunt al je vragen stellen in de daarvoor bestemde rubrieken.
Alvast 1 opmerking. Je schrijft.heb al een aantal keren een prachtig gerezen exemplaar gehad en als ik hem dan omdraai in een bakblik stort hij in en het resultaat is dan vervolgens een heel erg compact en zwaar brood
Dat is een verkeerde volgorde. Als je brood in een bakblik wilt bakken dan doe je het deeg direct na het vormen in het bakblik en laat je het daarin rijzen.
In het algemeen: als deeg inzakt dan heb je het te lang laten rijzen en/of niet genoeg op spanning gebracht voor de laatste rijs.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Hallo allemaal
Je moet het deeg goed op spanning brengen dan kan/zal het niet uitzakken. Tip: gebruik een rijsmandje om deeg in te laten rijzen (laatste rijs).
Filmpje batard (langwerpig brood) op spanning brengen/vormen
Filmpje batard (langwerpig brood) op spanning brengen/vormen
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken