Dag Allemaal,
Ik kijk nu al bijna een jaar rond op dit forum; tijd om me eens voor te stellen.
Ik ben Rob en woon in Rhenen. Ik bak ongeveer drie keer in de week brood.
Door de week bak ik busbrood in een combi-oven. Voornamelijk bruin meerzaden en volkeren Allinson.
In het weekeinde bak ik desembrood, en sinds ik een workshop bij Levine heb gevolgd pistoletjes.
Mijn meel koop ik bij de windkorenmolen in Wageningen.
Ik ben al een maand bezig met dubben of ik een broodoven en/of een kneedmachine zal aanschaffen.
Groet, Rob
Even Voorstellen
- robtollenaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: ma 24 dec 2018, 22:21
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Even Voorstellen
Hoi welkom
Kneed je alles met de hand nu?
Kneed je alles met de hand nu?
- robtollenaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: ma 24 dec 2018, 22:21
Re: Even Voorstellen
Nee, ik heb een kitchenaid keukenmachine met een goede deeghaak.
Maar ik merk dat die het zwaar heeft.
Maar ik merk dat die het zwaar heeft.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Even Voorstellen
Welkom Rob!
Je bakt 3x per week. Hoeveel deeg kneed je per keer?
Ik bak ook 3 tot 4x per week en ik kneed alles “artisanal” en dat is goed te doen, maar mijn deegjes zijn op basis van 275 tot 600 gram meel.
Je bakt 3x per week. Hoeveel deeg kneed je per keer?
Ik bak ook 3 tot 4x per week en ik kneed alles “artisanal” en dat is goed te doen, maar mijn deegjes zijn op basis van 275 tot 600 gram meel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- robtollenaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: ma 24 dec 2018, 22:21
Re: Even Voorstellen
Ik gebruik ook niet meer dan 600 gram; anders draait het de kom uit.
Ben vandaag pistoletjes aan het maken om in te vriezen. Dan kneed ik twee keer een hoeveelheid.
Dat lukt allemaal goed, maar die beweegbare kop van de machine staat erg te bonken.
Ben vandaag pistoletjes aan het maken om in te vriezen. Dan kneed ik twee keer een hoeveelheid.
Dat lukt allemaal goed, maar die beweegbare kop van de machine staat erg te bonken.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Even Voorstellen
Ah ik heb ook de artisan met super dough hook. Machine werd erg heet, en bonkt hard. Andere hebben al machine gesloopt, is eigenlijk niet zo geschikt er voor. Dus daarom andere gekocht.
Sinds 2 weken de famag, super machine kan zelf s tot 3 kilo deeg aan. ( Nu maar tot 1,5 kilo gemaakt)
Sinds 2 weken de famag, super machine kan zelf s tot 3 kilo deeg aan. ( Nu maar tot 1,5 kilo gemaakt)