Even voorstellen
Geplaatst: ma 13 jan 2020, 23:26
Hallo,
Ik ben Peter, bouwjaar 1974 woon samen met mijn vrouw en hondje Diesel op het eiland Hoekschewaard (dat is onder Rotterdam) en ben vanwege diverse lichamelijke aandoeningen al vele jaren arbeidsongeschikt thuis. Ik heb mijzelf jaren geleden een doel gesteld om toch iets om handen te hebben. Koken, bakken, voedsel inmaken en drogen etc. zijn helemaal mijn ding geworden (al kom ik er steeds meer achter dat met meer weten en leren je nog heel weinig weet).
De laatste tijd heb ik mij helemaal op het broodbakken gestort. Voor mij is dat met een BBM, de Kenwood BM 450. Ik weet dat er op dit forum verschillend word gedacht over nut en noodzaak van een BBM, maar vanwege de eerder genoemde beperkingen weet ik in de ochtend bijvoorbeeld niet hoe ik mij in de middag ga voelen, dus is het bakproces overlaten aan een apparaat voor mij wat rustgevend. Ik ben dan bijvoorbeeld wel in dezelfde ruimte, maar hoef niet actief met het deeg bezig te zijn.
Mijn producten en ingrediƫnten haal ik bij de plaatselijke molenaar of bij De Zuidmolen.
Met de Kenwood zijn ook 5 programma's geheel naar eigen inzicht in te stellen. Hier heb ik nog geen gebruik van gemaakt.
Er zijn al wat broden gebakken: volkoren, bruin, krenten-rozijnenbrood, en vorige week zelfs een bruin-roggebrood gebaseerd op een poolish, m.b.v. de verschillende programma's van de BBM. Met wisselende resultaten. De beruchte bovenkant in de vorm van een vulkaankrater ken ik ook al [emoji3].
Met behulp van dit forum en diverse websites begin ik de beginselen van broodbakken een beetje te begrijpen. Dat ieder meel anders is, dat 'zomaar even wat mengen' niet werkt en dit gegeven met temperaturen en vochtigheid van de verschillende seizoenen vind ik juist echt een uitdaging. De broden die al gebakken zijn konden zeker beter, maar de smaak was goed. Dan proberen om een level hoger te komen. En als dat dan lukt, dat geeft een geweldig gevoel.
Ik hoop in het toekomende mijn bevindingen hier te delen en met hulp van het forum smakelijke broodproducten te voorschijn te toveren.
Groetjes,
Peter
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Ik ben Peter, bouwjaar 1974 woon samen met mijn vrouw en hondje Diesel op het eiland Hoekschewaard (dat is onder Rotterdam) en ben vanwege diverse lichamelijke aandoeningen al vele jaren arbeidsongeschikt thuis. Ik heb mijzelf jaren geleden een doel gesteld om toch iets om handen te hebben. Koken, bakken, voedsel inmaken en drogen etc. zijn helemaal mijn ding geworden (al kom ik er steeds meer achter dat met meer weten en leren je nog heel weinig weet).
De laatste tijd heb ik mij helemaal op het broodbakken gestort. Voor mij is dat met een BBM, de Kenwood BM 450. Ik weet dat er op dit forum verschillend word gedacht over nut en noodzaak van een BBM, maar vanwege de eerder genoemde beperkingen weet ik in de ochtend bijvoorbeeld niet hoe ik mij in de middag ga voelen, dus is het bakproces overlaten aan een apparaat voor mij wat rustgevend. Ik ben dan bijvoorbeeld wel in dezelfde ruimte, maar hoef niet actief met het deeg bezig te zijn.
Mijn producten en ingrediƫnten haal ik bij de plaatselijke molenaar of bij De Zuidmolen.
Met de Kenwood zijn ook 5 programma's geheel naar eigen inzicht in te stellen. Hier heb ik nog geen gebruik van gemaakt.
Er zijn al wat broden gebakken: volkoren, bruin, krenten-rozijnenbrood, en vorige week zelfs een bruin-roggebrood gebaseerd op een poolish, m.b.v. de verschillende programma's van de BBM. Met wisselende resultaten. De beruchte bovenkant in de vorm van een vulkaankrater ken ik ook al [emoji3].
Met behulp van dit forum en diverse websites begin ik de beginselen van broodbakken een beetje te begrijpen. Dat ieder meel anders is, dat 'zomaar even wat mengen' niet werkt en dit gegeven met temperaturen en vochtigheid van de verschillende seizoenen vind ik juist echt een uitdaging. De broden die al gebakken zijn konden zeker beter, maar de smaak was goed. Dan proberen om een level hoger te komen. En als dat dan lukt, dat geeft een geweldig gevoel.
Ik hoop in het toekomende mijn bevindingen hier te delen en met hulp van het forum smakelijke broodproducten te voorschijn te toveren.
Groetjes,
Peter
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk