Nieuw lid

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Day
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 31 jan 2020, 12:30

Nieuw lid

Bericht door Day » vr 31 jan 2020, 12:38

Ik bak altijd graag brood maar het lukt niet...
Ondanks deegtemperatuur en heel precies afwegen... en idd enzymen en molen
Ik was al wat in de rondte aan het kezen op dit forum en anderen..
Ik denk dat ik niet goed kneed... ik keek bij de keuken van levine... maar er staat wel met de hand of de machine...
Maar hoe dan met de hand.... ook robert van heel holland bakt laat op zijn filmpje niet zien wat ik mis....
Ik zie stretch en fold? Dat is toch niet kneden, want dan is het deeg al gerezen...
Ik probeer te kneden in een goedkope broodbakmachine of de hand zo een " echte " machine vind ik te duur als het brood niet wil likken... maar ja misschien is dat de kip en net ei verhaal...
Wie weet waar een filmpje staat wat laat zien hoe je met de hand kneed... wat je doet... of is de stretch en fold van levine " het" kneden?
Ik wil zoooooo graag een lekker eigen gebakken brood.... Ik wil geen kant en klare mixen met e nummers... dat is de enige maar!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1105
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Nieuw lid

Bericht door BakkerGerrit » vr 31 jan 2020, 14:00

Welkom Day!

Als je nu in de rubriek “Werkwijze” je vraag stelt, en dan precies welk probleem je op wilt lossen, dan krijg je vast en zeker een hoop tips. Alleen “het lukt niet” is te vaag.

Vertel er dan gelijk bij:
- Het volledige recept
- hoe je je deeg maakt, met rijstijd erbij
- welk type oven en welke temperatuur

Dan ken je je eigen brood binnen de kortste keren niet meer terug.

Succes!

Gebruikersavatar
Day
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 31 jan 2020, 12:30

Re: Nieuw lid

Bericht door Day » vr 31 jan 2020, 14:02

Ga ik doen

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegroller
Berichten: 438
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Nieuw lid

Bericht door Vitamine C » vr 31 jan 2020, 23:00

Uhh stretch and fold is het kneden. Dan is het nog niet aan het rijzen.
Er wordt soms nog een fold gedaan tijdens bulkrijs Bv na 30 min of een uur, maar dat is alleen 4 keer opvouwen/ op spanning brengen.

You tube staan filmpjes hoe te stretch and folden.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4884
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Nieuw lid

Bericht door Levinebaktbrood » zo 02 feb 2020, 01:20

Welkom Day :). Tip: maak het jezelf niet te moeilijk en begin met een makkelijk brood, bv een wit brood en bak dat een aantal keren om het deeg te leren kennen.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie