hallo!

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Joris7
Gaat de goede kant op
Berichten: 79
Lid geworden op: zo 05 apr 2020, 15:53

hallo!

Bericht door Joris7 »

Hallo mede-bakkers,

Ik ben Joris, 33 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen (van 7 en 2).

Ik hou niet van koken, maar wel van het bakken van broden. Ik ben begonnen met zelf pizzadeeg maken, en daar kwam later foccacia bij. Vooral de foccacia is altijd erg in trek en ben er zelf ook iedere keer weer trots op.

Laatste tijd wat meer geëxperimenteerd met de amerikaanse hoagie-roll en pitabroodjes. Nu we wat vaker thuis zijn ben ik begonnen aan het bakken van witbroden. Vooral wit brood omdat ik door PDS en Crohn tarwe niet verdraag. Ik pak het nog niet zo professioneel aan als jullie, maar ik doe mijn best. Ik weeg alles netjes af, volg het recept secuur, en ben bekend met het vliesje kunnen trekken.

Ik heb al 2 berichten geplaatst op het forum in de categorie wat ging er mis?, omdat de laatste tijd mijn broden (en zelfs plat brood, zoals een chapati.) een vreemde verkleuring laten zien en ook nattig lijken te blijven. Kan iemand me hiermee helpen?

groet,

Joris.
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: hallo!

Bericht door papagena »

Welkom Joris,
Goed dat je hier bent, er is vast iemand die je op weg kan helpen.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: hallo!

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom Joris :) .

Je schrijft dat je wit brood bakt omdat je tarwe niet kan verdragen. Maar bloem, waar je dus wit brood mee maakt, is ook tarwe.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: hallo!

Bericht door Rik59 »

Levinebaktbrood schreef: ma 06 apr 2020, 17:04 Welkom Joris :) .

Je schrijft dat je wit brood bakt omdat je tarwe niet kan verdragen. Maar bloem, waar je dus wit brood mee maakt, is ook tarwe.
Ik denk dat hij de vezeltjes bedoelt...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: hallo!

Bericht door RedYssel »

Welkom op ons forum Joris!, Veel bakplezier gewenst!.
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: hallo!

Bericht door BakkerGerrit »

Hallo Joris! Welkom op ons forum. :thumbup:
Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: hallo!

Bericht door Arie »

Welkom Joris :D Ik hoop straks veel mooie foto's van je te zien :thumbup:
Mijn dagelijks brood... :D
Plaats reactie