hallo!
Geplaatst: ma 06 apr 2020, 16:17
Hallo mede-bakkers,
Ik ben Joris, 33 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen (van 7 en 2).
Ik hou niet van koken, maar wel van het bakken van broden. Ik ben begonnen met zelf pizzadeeg maken, en daar kwam later foccacia bij. Vooral de foccacia is altijd erg in trek en ben er zelf ook iedere keer weer trots op.
Laatste tijd wat meer geëxperimenteerd met de amerikaanse hoagie-roll en pitabroodjes. Nu we wat vaker thuis zijn ben ik begonnen aan het bakken van witbroden. Vooral wit brood omdat ik door PDS en Crohn tarwe niet verdraag. Ik pak het nog niet zo professioneel aan als jullie, maar ik doe mijn best. Ik weeg alles netjes af, volg het recept secuur, en ben bekend met het vliesje kunnen trekken.
Ik heb al 2 berichten geplaatst op het forum in de categorie wat ging er mis?, omdat de laatste tijd mijn broden (en zelfs plat brood, zoals een chapati.) een vreemde verkleuring laten zien en ook nattig lijken te blijven. Kan iemand me hiermee helpen?
groet,
Joris.
Ik ben Joris, 33 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen (van 7 en 2).
Ik hou niet van koken, maar wel van het bakken van broden. Ik ben begonnen met zelf pizzadeeg maken, en daar kwam later foccacia bij. Vooral de foccacia is altijd erg in trek en ben er zelf ook iedere keer weer trots op.
Laatste tijd wat meer geëxperimenteerd met de amerikaanse hoagie-roll en pitabroodjes. Nu we wat vaker thuis zijn ben ik begonnen aan het bakken van witbroden. Vooral wit brood omdat ik door PDS en Crohn tarwe niet verdraag. Ik pak het nog niet zo professioneel aan als jullie, maar ik doe mijn best. Ik weeg alles netjes af, volg het recept secuur, en ben bekend met het vliesje kunnen trekken.
Ik heb al 2 berichten geplaatst op het forum in de categorie wat ging er mis?, omdat de laatste tijd mijn broden (en zelfs plat brood, zoals een chapati.) een vreemde verkleuring laten zien en ook nattig lijken te blijven. Kan iemand me hiermee helpen?
groet,
Joris.