Pagina 1 van 1

hallo!

Geplaatst: ma 06 apr 2020, 16:17
door Joris7
Hallo mede-bakkers,

Ik ben Joris, 33 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen (van 7 en 2).

Ik hou niet van koken, maar wel van het bakken van broden. Ik ben begonnen met zelf pizzadeeg maken, en daar kwam later foccacia bij. Vooral de foccacia is altijd erg in trek en ben er zelf ook iedere keer weer trots op.

Laatste tijd wat meer geëxperimenteerd met de amerikaanse hoagie-roll en pitabroodjes. Nu we wat vaker thuis zijn ben ik begonnen aan het bakken van witbroden. Vooral wit brood omdat ik door PDS en Crohn tarwe niet verdraag. Ik pak het nog niet zo professioneel aan als jullie, maar ik doe mijn best. Ik weeg alles netjes af, volg het recept secuur, en ben bekend met het vliesje kunnen trekken.

Ik heb al 2 berichten geplaatst op het forum in de categorie wat ging er mis?, omdat de laatste tijd mijn broden (en zelfs plat brood, zoals een chapati.) een vreemde verkleuring laten zien en ook nattig lijken te blijven. Kan iemand me hiermee helpen?

groet,

Joris.

Re: hallo!

Geplaatst: ma 06 apr 2020, 16:19
door papagena
Welkom Joris,
Goed dat je hier bent, er is vast iemand die je op weg kan helpen.

Re: hallo!

Geplaatst: ma 06 apr 2020, 17:04
door Levinebaktbrood
Welkom Joris :) .

Je schrijft dat je wit brood bakt omdat je tarwe niet kan verdragen. Maar bloem, waar je dus wit brood mee maakt, is ook tarwe.

Re: hallo!

Geplaatst: ma 06 apr 2020, 17:37
door Rik59
Levinebaktbrood schreef:
ma 06 apr 2020, 17:04
Welkom Joris :) .

Je schrijft dat je wit brood bakt omdat je tarwe niet kan verdragen. Maar bloem, waar je dus wit brood mee maakt, is ook tarwe.
Ik denk dat hij de vezeltjes bedoelt...

Re: hallo!

Geplaatst: ma 06 apr 2020, 20:18
door RedYssel
Welkom op ons forum Joris!, Veel bakplezier gewenst!.

Re: hallo!

Geplaatst: ma 06 apr 2020, 21:05
door BakkerGerrit
Hallo Joris! Welkom op ons forum. :thumbup:

Re: hallo!

Geplaatst: ma 06 apr 2020, 22:11
door Arie
Welkom Joris :D Ik hoop straks veel mooie foto's van je te zien :thumbup: