Lamb's Bread stelt zich voor
- Lamb's Bread
- Jongste bediende
- Berichten: 28
- Lid geworden op: do 09 apr 2020, 11:00
Lamb's Bread stelt zich voor
Goede morgen,
Ik ben in overweging om me ook bezig te gaan houden met broodbakken. Niet voor elke dag, maar voor af en toe, in het weekend of zo.
Ik heb al een poging gedaan met de handmixer. Die heeft het wel overleeft, maar ik denk niet dat die nog een poging overleeft, daarom ga ik op zoek naar een beter apparaat. Zo kom ik ook uit op dit forum. Ik zal eerst eens wat rondsnuffelen en als ik dan toch nog vragen heb, dan zien jullie ze wel verschijnen.
Leuk forum hier!
Ik ben in overweging om me ook bezig te gaan houden met broodbakken. Niet voor elke dag, maar voor af en toe, in het weekend of zo.
Ik heb al een poging gedaan met de handmixer. Die heeft het wel overleeft, maar ik denk niet dat die nog een poging overleeft, daarom ga ik op zoek naar een beter apparaat. Zo kom ik ook uit op dit forum. Ik zal eerst eens wat rondsnuffelen en als ik dan toch nog vragen heb, dan zien jullie ze wel verschijnen.
Leuk forum hier!
- Lamb's Bread
- Jongste bediende
- Berichten: 28
- Lid geworden op: do 09 apr 2020, 11:00
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Ik zat te denken, ik kan eigenlijk wel iets meer vertellen over mijzelf
Ik woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in de grote stad. We houden van lekker eten en toevallig heb ik er veel plezier in om te koken. Soms kookt mijn vrouw ook wel eens, maar het meeste neem ik voor mijn rekening.
Het is bij ons thuis maximaal één keer per week aardappelen en dan vaak niet eens gekookt, maar eerder verwerkt in een curry, gebakken of ovenschaal. De rest van de week eten we graag pasta, rijst, couscous, tortila's, soep en noem maar op. We zijn flexitarier en dat bevalt ons prima. Op zijn tijd kan ik een lekker stukje vlees ook goed waarderen hoor!
En nu dan brood Laats zelf een uien brood gemaakt en dat was lang niet perfect, maar wel heel lekker. Het lijkt me ook heel lekker om bijvoorbeeld zelf keizerbroodjes te maken. Pizza's (de bodem) heb ik ook al zelf gemaakt, ook dat was niet perfect, maar wel lekker. Ik hoop dat ik in de toekomst deze maaltijden beter kan maken, vandaar dat ik me her aangemeld heb, want met jullie hulp moet dat vast gaan lukken.
Ik woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in de grote stad. We houden van lekker eten en toevallig heb ik er veel plezier in om te koken. Soms kookt mijn vrouw ook wel eens, maar het meeste neem ik voor mijn rekening.
Het is bij ons thuis maximaal één keer per week aardappelen en dan vaak niet eens gekookt, maar eerder verwerkt in een curry, gebakken of ovenschaal. De rest van de week eten we graag pasta, rijst, couscous, tortila's, soep en noem maar op. We zijn flexitarier en dat bevalt ons prima. Op zijn tijd kan ik een lekker stukje vlees ook goed waarderen hoor!
En nu dan brood Laats zelf een uien brood gemaakt en dat was lang niet perfect, maar wel heel lekker. Het lijkt me ook heel lekker om bijvoorbeeld zelf keizerbroodjes te maken. Pizza's (de bodem) heb ik ook al zelf gemaakt, ook dat was niet perfect, maar wel lekker. Ik hoop dat ik in de toekomst deze maaltijden beter kan maken, vandaar dat ik me her aangemeld heb, want met jullie hulp moet dat vast gaan lukken.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Welkom op het forum en veel bak plezier gewenst!.
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Welkom Lamb! Je zult hier alle hulp en tips kunnen vinden. U vraag, het forum antwoord. We vinden het leuk als je een foto plaatst van je baksels.
En hier de eerst tip. Voordat je apparaten gaat aanschaffen, kneed eerst een paar keer een deegje met de hand.
En hier de eerst tip. Voordat je apparaten gaat aanschaffen, kneed eerst een paar keer een deegje met de hand.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Welkom op het forum.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Welkom
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Lamb's Bread
- Jongste bediende
- Berichten: 28
- Lid geworden op: do 09 apr 2020, 11:00
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Dank jullie voor het warme welkom
@BakkerGerrit
Met de hand kneden is wat ik tot nu toe gedaan heb wanneer ik wat dan ook nodig had om te kneden. Het punt is -en dit is misschien vloeken in de kerk op dit forum- ik heb een hekel aan dat plakkerige gedoe aan mijn handen, ik kan er gewoon niet tegen , ik krijg er de kriebels van. Als het eenmaal een mooi deeg is, dan vind ik het wel fijn, maar het begin vind ik afschuwelijk Het komt ook omdat ik hier drie kleine koters rond heb rennen. Altijd Wanner ik mijn handen niet vrij heb, bijvoorbeeld ik maak de WC schoon, hang een schilderij op of ik ben deeg aan het kneden, dan gebeurt er een ongeluk of iets anders waarbij ik in moet grijpen. Ik heb geen idee hoe ze het doen, maar ze weten het altijd zo te timen dat als mijn handen gebonden zijn ze om aandacht vragen. Verder zijn het hele lieve kinderen hoor en verdienen ze vers gebakken broodjes van mij
@BakkerGerrit
Met de hand kneden is wat ik tot nu toe gedaan heb wanneer ik wat dan ook nodig had om te kneden. Het punt is -en dit is misschien vloeken in de kerk op dit forum- ik heb een hekel aan dat plakkerige gedoe aan mijn handen, ik kan er gewoon niet tegen , ik krijg er de kriebels van. Als het eenmaal een mooi deeg is, dan vind ik het wel fijn, maar het begin vind ik afschuwelijk Het komt ook omdat ik hier drie kleine koters rond heb rennen. Altijd Wanner ik mijn handen niet vrij heb, bijvoorbeeld ik maak de WC schoon, hang een schilderij op of ik ben deeg aan het kneden, dan gebeurt er een ongeluk of iets anders waarbij ik in moet grijpen. Ik heb geen idee hoe ze het doen, maar ze weten het altijd zo te timen dat als mijn handen gebonden zijn ze om aandacht vragen. Verder zijn het hele lieve kinderen hoor en verdienen ze vers gebakken broodjes van mij
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
A. AUB niet beginnen met brood bakkenLamb's Bread schreef: ↑vr 10 apr 2020, 10:33 Dank jullie voor het warme welkom
Met de hand kneden is wat ik tot nu toe gedaan heb wanneer ik wat dan ook nodig had om te kneden. Het punt is -en dit is misschien vloeken in de kerk op dit forum- ik heb een hekel aan dat plakkerige gedoe aan mijn handen, ik kan er gewoon niet tegen , ik krijg er de kriebels van. Als het eenmaal een mooi deeg is, dan vind ik het wel fijn, maar het begin vind ik afschuwelijk
B. Nooit hoog hydratatiedeeg draaien
C. Ga eens een workshop bij Levine doen..
Ik beveel C aan.... Nee geen aandelen... maar je krijgt wel een beetje idee wat broodbakken is...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Lamb's Bread
- Jongste bediende
- Berichten: 28
- Lid geworden op: do 09 apr 2020, 11:00
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Dank je voor het advies
-
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 58
- Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Welkom!
Enneh... kan je niet extra plakkerig deeg maken? Daar kun je dan je kids mee aan de muur plakken terwijl jij kneedt
Overigens helpt het om bv je handen een beetje in te smeren met olijf- of zonnebloemolie, dan plakt het minder aan je handen. En ik gebruik altijd maar één hand met kneden en houdt met een andere de kom vast. Misschien niet zoals het moet volgens de regels der kunst, dat weet ik niet... maar heb de gewoonte overgenomen van mijn oma, die altijd vertelde dat ze dat op de huishoudschool leerde: dan had je altijd één hand vrij/ schoon om bijvoorbeeld iets te pakken ("of de deur te openen als er iemand aanklopt"). Overigens wel desembrood altijd, dan hoef je (zo ver ik begrijp uit de rest van de verhalen hier) niet zo lang te kneden als met gistbrood omdat de lange rijstijden je letterlijk werk uit handen nemen.
Enneh... kan je niet extra plakkerig deeg maken? Daar kun je dan je kids mee aan de muur plakken terwijl jij kneedt
Overigens helpt het om bv je handen een beetje in te smeren met olijf- of zonnebloemolie, dan plakt het minder aan je handen. En ik gebruik altijd maar één hand met kneden en houdt met een andere de kom vast. Misschien niet zoals het moet volgens de regels der kunst, dat weet ik niet... maar heb de gewoonte overgenomen van mijn oma, die altijd vertelde dat ze dat op de huishoudschool leerde: dan had je altijd één hand vrij/ schoon om bijvoorbeeld iets te pakken ("of de deur te openen als er iemand aanklopt"). Overigens wel desembrood altijd, dan hoef je (zo ver ik begrijp uit de rest van de verhalen hier) niet zo lang te kneden als met gistbrood omdat de lange rijstijden je letterlijk werk uit handen nemen.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Doet de bakker ook, kan je 1 hand je deeg krabber vast houden.Jette schreef: ↑vr 10 apr 2020, 12:56 Welkom!
Enneh... kan je niet extra plakkerig deeg maken? Daar kun je dan je kids mee aan de muur plakken terwijl jij kneedt
Overigens helpt het om bv je handen een beetje in te smeren met olijf- of zonnebloemolie, dan plakt het minder aan je handen. En ik gebruik altijd maar één hand met kneden en houdt met een andere de kom vast. Misschien niet zoals het moet volgens de regels der kunst, dat weet ik niet... maar heb de gewoonte overgenomen van mijn oma, die altijd vertelde dat ze dat op de huishoudschool leerde: dan had je altijd één hand vrij/ schoon om bijvoorbeeld iets te pakken ("of de deur te openen als er iemand aanklopt"). Overigens wel desembrood altijd, dan hoef je (zo ver ik begrijp uit de rest van de verhalen hier) niet zo lang te kneden als met gistbrood omdat de lange rijstijden je letterlijk werk uit handen nemen.
- Lamb's Bread
- Jongste bediende
- Berichten: 28
- Lid geworden op: do 09 apr 2020, 11:00
Re: Lamb's Bread stelt zich voor
Dat zijn 2 goede tips in 1 post. Ik ga ze zeker allebei proberen