Na de prachtige voorstelfoto's van Bas gisteren durf ik me bijna niet meer voor te stellen...
Mijn naam is Tom, 30 jaar en alles op en rondom de keuken is mijn hobby. Doordat ik eigenlijk alles in de keuken wel leuk vind, blink ik nergens echt in uit. Zo heeft elk voordeel zijn nadeel .
Sinds een maand of 2 bak ik zelf mijn broden. Elk weekend een. Hiervoor maak ik gebruik van broodmix welke ik bij de lokale molen haal, ik kneed het deeg met de hand en ik bak ze af op de Kamado. Ik heb me aangemeld op dit forum omdat ik gevoelsmatig de basis wat beter onder de knie begin te krijgen en ik voorzichtig wil gaan kijken wat er nog meer mogelijk is op het gebied van brood. Ik kijk er maar uit om al jullie creaties te mogen bewonderen!
Voorstelronde
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Voorstelronde
Prachtig!! Welkom hobbygenoot... ja ook iemand die keukengek is... ook fermentatie??
Dat broodje ziet er goed uit hoor... we kunnen niet allemaal als prins beginnen... ieder zijn ding..
Jij bent wellicht wat verder met dat eitje.. (lag vorige week zeker verstopt in de tuin)
Dat broodje ziet er goed uit hoor... we kunnen niet allemaal als prins beginnen... ieder zijn ding..
Jij bent wellicht wat verder met dat eitje.. (lag vorige week zeker verstopt in de tuin)
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Voorstelronde
Mooi brood hoor!
Welkom en veel plezier op het forum
Welkom en veel plezier op het forum
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Eethobby
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: zo 19 apr 2020, 09:06
Re: Voorstelronde
Bedankt voor het warme welkom! Maar hoe kan het ook anders op een broodbakforum.
Nee, fermentatie trekt me op de een of andere manier niet, maar heb het ook nog nooit geprobeerd. Heb jij je hier wel al aan gewaagd?
Nee, fermentatie trekt me op de een of andere manier niet, maar heb het ook nog nooit geprobeerd. Heb jij je hier wel al aan gewaagd?
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Voorstelronde
Jawel eigen zuurkool... uiteraard desem, kimchi, azijn. wijn
Verwacht binnenkort... gedroogde worst, tempeh, tofu, Japanse miso, balsamico, cortido, wortels, augurken..
Mogelijk kombucha en kefir
Wellicht ga ik Surströmming tegenkomen maar zeker niet zelf maken..
Laatst gewijzigd door Rik59 op ma 20 apr 2020, 23:10, 1 keer totaal gewijzigd.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- Peter-ooievaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: vr 20 sep 2019, 22:40
Re: Voorstelronde
Welkom.
Voor mij geld hetzelfde: vind van alles leuk en iedere dag leer ik bij.Eethobby schreef: ...alles op en rondom de keuken is mijn hobby. Doordat ik eigenlijk alles in de keuken wel leuk vind, blink ik nergens echt in uit. Zo heeft elk voordeel zijn nadeel .
Er over lezen is ook geweldig.
Verstuurd vanaf mijn SM-J510FN met Tapatalk