Beginnende bakker
Geplaatst: vr 22 mei 2020, 20:55
Hallo allemaal,
Zojuist heb ik me maar eens geregistreerd op het forum. Ik ben Willem en nadat ik een half jaar geleden wat meel had gekocht en er vervolgens niets mee deed ben ik een aantal weken geleden toch maar eens aan de slag gegaan. Ik had de broodbakmachine van m'n oma gekregen. Daarmee heb ik één keer een brood gebakken, maar wilde ook eens 'echt' brood uit de oven proberen. Na wat 'mislukkingen' komen de broden nu goed uit de oven. Ik wil eerst de standaardbroden goed onder knie hebben en dan verder. Ik kneed de broden met de broodbakmachine, na voorrijs, vormen en narijs stop ik ze in de oven. Meestal bak ik er 2, vreemd genoeg, of misschien niet vreemd, rijst het brood welke ik voorzie van een zadentopping sneller dan de gewone. Dat komt wel goed uit, die doe ik dan ook altijd als laatste. Zo zijn ze beide vaak even groot.
Ondertussen ben ik al wel eens begonnen met een desemstarter, maar die staat na dag 7 toch maar in de koelkast gezien ik de komende tijd bijna elk weekend weg ben.
Verder heb ik nu ook al twee keer pizzabodems (en de rest) gemaakt.
Zojuist heb ik me maar eens geregistreerd op het forum. Ik ben Willem en nadat ik een half jaar geleden wat meel had gekocht en er vervolgens niets mee deed ben ik een aantal weken geleden toch maar eens aan de slag gegaan. Ik had de broodbakmachine van m'n oma gekregen. Daarmee heb ik één keer een brood gebakken, maar wilde ook eens 'echt' brood uit de oven proberen. Na wat 'mislukkingen' komen de broden nu goed uit de oven. Ik wil eerst de standaardbroden goed onder knie hebben en dan verder. Ik kneed de broden met de broodbakmachine, na voorrijs, vormen en narijs stop ik ze in de oven. Meestal bak ik er 2, vreemd genoeg, of misschien niet vreemd, rijst het brood welke ik voorzie van een zadentopping sneller dan de gewone. Dat komt wel goed uit, die doe ik dan ook altijd als laatste. Zo zijn ze beide vaak even groot.
Ondertussen ben ik al wel eens begonnen met een desemstarter, maar die staat na dag 7 toch maar in de koelkast gezien ik de komende tijd bijna elk weekend weg ben.
Verder heb ik nu ook al twee keer pizzabodems (en de rest) gemaakt.