Voorstellen
Geplaatst: di 30 jun 2020, 21:08
Hallo,
Bij deze wil ik me even voorstellen op het forum. Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een nieuwe collega die een foodblog bijhoudt (danoi.be) over de italiaanse keuken en kocht ik in de aanbieding bij zus en zo in nijmegen een ferrari pizza oven. Inmiddels naast pizza, bak ik al ons brood zelf met name desem volkorenbrood met meel van de witte molen uit Nijmegen maar ook stokbroodjes en kaisersemmel. Ik gebruik een 6-8 jaar oude kenwood chef met een superdeeghaak en een standaardoven met een 3 cm pizzasteen en een bakje voor stoom. Het thuiswerken met Corona maakt het plannen een stuk gemakkelijker.
Ben wel aan het kijken naar een upgrade met een spiraalkneder en een rofco b10 om wat grotere hoeveelheden te kunnen bakken (en mijn kenwood moet soms behoorlijk zwoegen, en grotere hoeveelheden deeg klimmen) en dan in te vriezen. Dus ik wil hier eens wat rondneuzen en van jullie ervaringen wat opsteken.
Hartelijke groet
Jean-Paul
Bij deze wil ik me even voorstellen op het forum. Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een nieuwe collega die een foodblog bijhoudt (danoi.be) over de italiaanse keuken en kocht ik in de aanbieding bij zus en zo in nijmegen een ferrari pizza oven. Inmiddels naast pizza, bak ik al ons brood zelf met name desem volkorenbrood met meel van de witte molen uit Nijmegen maar ook stokbroodjes en kaisersemmel. Ik gebruik een 6-8 jaar oude kenwood chef met een superdeeghaak en een standaardoven met een 3 cm pizzasteen en een bakje voor stoom. Het thuiswerken met Corona maakt het plannen een stuk gemakkelijker.
Ben wel aan het kijken naar een upgrade met een spiraalkneder en een rofco b10 om wat grotere hoeveelheden te kunnen bakken (en mijn kenwood moet soms behoorlijk zwoegen, en grotere hoeveelheden deeg klimmen) en dan in te vriezen. Dus ik wil hier eens wat rondneuzen en van jullie ervaringen wat opsteken.
Hartelijke groet
Jean-Paul