Un boulanger se présente

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sandbert
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 20 jul 2020, 21:39

Un boulanger se présente

Bericht door sandbert »

Hallo,

Tijd zat in de derde fase van mijn leven waarvan velen zeggen dat het een nieuwe fase is, ja onvermijdelijk de eindfase,
maar eerst moet ik nog veel zaken "afbakken" heb ik de indruk.

Dat moet m'n dochter ook gedacht hebben want ze gaf me ... een zuurdesemstarter.
Dat kleine cadeau laat me sindsdien niet meer los, ik ben er echt constant mee bezig.
Heel prettig vond ik het dat ik er reeds na een korte inloopperiode in slaagde heel mooi zuurdesembrood te bakken.
Slaagde schrijf ik, want nu loopt er toch altijd wel iets verkeerd en is het resultaat een te plat broodje.
Goed, ik kom dus kennis opdoen en kom vooral veel lezen.

Dank aan de gepassioneerde mensen die antwoord geven op de vele vragen die hier gesteld worden.

Sandbert
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Un boulanger se présente

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom Sandbert :).

Plat brood komt waarschijnlijk omdat je het deeg te lang laat rijzen of je brengt het niet genoeg op spanning voor de laatste rijs. Dan zakt het in.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie