Hallo allemaal,
Ik zal mij even voorstellen, Mijn naam is Tima en koken en bakken zijn mijn grote hobby.
Ik had al heel lang geen brood meer gebakken, maar wil dit toch wel vaker gaan doen. Gisteren waagde ik me aan het zelf bakken van Naan broodjes uit mijn nieuwe Indiaase kookboek. Ze werden heel lekker maar ik verbaasde me eigenlijk dat er behalve gist ook bakpoeder moest worden toegevoegd. Ik dacht altijd dat bakpoeder niet kon "meerijzen" in deeg. Wat zou de functie hiervan dan zijn in een deeg dat moet rijzen?
Misschien moet ik deze vraag niet meteen stellen en kan dit eigenlijk niet in dit topic.
Ik hoop nog veel van jullie ervaren bakkers te leren!
Nieuw en Naan
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Nieuw en Naan
Welkom Tima!
(en ik heb geen idee)
(en ik heb geen idee)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit