Nieuw en Naan

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tima
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 24 aug 2020, 12:04

Nieuw en Naan

Bericht door Tima »

Hallo allemaal,

Ik zal mij even voorstellen, Mijn naam is Tima en koken en bakken zijn mijn grote hobby.
Ik had al heel lang geen brood meer gebakken, maar wil dit toch wel vaker gaan doen. Gisteren waagde ik me aan het zelf bakken van Naan broodjes uit mijn nieuwe Indiaase kookboek. Ze werden heel lekker maar ik verbaasde me eigenlijk dat er behalve gist ook bakpoeder moest worden toegevoegd. Ik dacht altijd dat bakpoeder niet kon "meerijzen" in deeg. Wat zou de functie hiervan dan zijn in een deeg dat moet rijzen?
Misschien moet ik deze vraag niet meteen stellen en kan dit eigenlijk niet in dit topic.
Ik hoop nog veel van jullie ervaren bakkers te leren!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Nieuw en Naan

Bericht door BakkerGerrit »

Welkom Tima!

(en ik heb geen idee)
Plaats reactie