Euh hallo?

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tack
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 06 sep 2020, 21:46

Euh hallo?

Bericht door Tack »

Dan ook maar even voorstellen zoals het hoort ;-)

Wonend ten noorden van Antwerpen, 42 jaar op de teller, van het mannelijk geslacht, IT'er van beroep, 2 kinderen, prachtige vrouw, liefhebber van Zeeland, zeiler en buitenmens. Dit vat het zowat samen. En bourgondiër, bijna vergeten...

De voorbije jaren bakte ik uitsluitend brood tijdens de weekends, maar sinds dit jaar volledig overgeschakeld naar eigen baksels. Tijdens de quarantaine van maart eens zelf desem geprobeerd en sindsdien helemaal verzot op geworden. Fantastisch om met zo weinig producten zoiets heerlijks in elkaar te knutselen. Neemt veel van de beschikbare tijd in beslag, maar ik vrees dat er geen weg meer terug is. Iedereen is fan.

Er zullen zeker nog verbeterpunten zijn, daarom ben ik hier ook, maar het lukt eigenlijk best goed. Ik kneed alles met de hand, geef het veel tijd, maar wat uit de oven komt wordt toch steeds heel enthousiast onthaald.

Hoop met de tijd hier ook mijn bijdrage te kunnen leveren, maar voorlopig zal ik hier meestal zitten lezen ;)
Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 76
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Euh hallo?

Bericht door Jay-R »

Nog een die verslaafd is geraakt aan desem! Leuk! Benieuwd naar uw baksels!
Blijft bijzonder hè, meel, water, zout...
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Gebruikersavatar
Tack
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 06 sep 2020, 21:46

Re: Euh hallo?

Bericht door Tack »

Jay-R schreef:Nog een die verslaafd is geraakt aan desem! Leuk! Benieuwd naar uw baksels!
Blijft bijzonder hè, meel, water, zout...
Ja, een schitterend product om mee te werken. Ga me binnenkort ook eens aan baguettes wagen.

Hier een voorbeeld van vandaag. 60% volkoren tarwemeel, 40% tarwebloem, 70% hydratatie. Gebakken op 230° op een stuk chamotte steen. Haal de bloem bij de molenaar in Wolphaartsdijk. Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn SM-A600FN met Tapatalk

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Euh hallo?

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom op het forum :)
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 76
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Euh hallo?

Bericht door Jay-R »

Ziet er goed uit!

Ja Baquettes heb ik nog niet het juiste recept voor gevonden, tot nog toe worden ze alleen mooi en luchtig als ik toch wat gist gebruik
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Gebruikersavatar
Tack
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 06 sep 2020, 21:46

Re: Euh hallo?

Bericht door Tack »

Bedankt Jay-R!
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Euh hallo?

Bericht door Anna »

Welkom Tack! Mooie broden hoor :thumbup:
Gebruikersavatar
Tack
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 06 sep 2020, 21:46

Re: Euh hallo?

Bericht door Tack »

Bedankt hoor Anna!
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Euh hallo?

Bericht door RedYssel »

Welkom op het forum!. Veel bakplezier gewenst!
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Euh hallo?

Bericht door papagena »

Welkom Tack!
Er is weinig interessanter dan het bijna magische proces van broodbakken.
Ook voor jou geldt: mocht je meerdere van je baksels willen tonen aan het grote publiek, open dan een eigen draadje a la Tack aan de bak, of zo en laat daar al je baksels zien.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
MariJ
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: za 10 okt 2020, 16:46

Re: Euh hallo?

Bericht door MariJ »

Hallo, net lid geworden van het forum. Sinds een paar weken ben ik helemaal verslingerd aan het bakken met zuurdesem. Beetje laat misschien, op mijn 69ste. Vroeger wel ook met desem gebakken, maar die kennis is wel een beetje weggezakt.
Marij


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Plaats reactie