Euh hallo?
- Tack
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: zo 06 sep 2020, 21:46
Euh hallo?
Dan ook maar even voorstellen zoals het hoort ;-)
Wonend ten noorden van Antwerpen, 42 jaar op de teller, van het mannelijk geslacht, IT'er van beroep, 2 kinderen, prachtige vrouw, liefhebber van Zeeland, zeiler en buitenmens. Dit vat het zowat samen. En bourgondiër, bijna vergeten...
De voorbije jaren bakte ik uitsluitend brood tijdens de weekends, maar sinds dit jaar volledig overgeschakeld naar eigen baksels. Tijdens de quarantaine van maart eens zelf desem geprobeerd en sindsdien helemaal verzot op geworden. Fantastisch om met zo weinig producten zoiets heerlijks in elkaar te knutselen. Neemt veel van de beschikbare tijd in beslag, maar ik vrees dat er geen weg meer terug is. Iedereen is fan.
Er zullen zeker nog verbeterpunten zijn, daarom ben ik hier ook, maar het lukt eigenlijk best goed. Ik kneed alles met de hand, geef het veel tijd, maar wat uit de oven komt wordt toch steeds heel enthousiast onthaald.
Hoop met de tijd hier ook mijn bijdrage te kunnen leveren, maar voorlopig zal ik hier meestal zitten lezen
Wonend ten noorden van Antwerpen, 42 jaar op de teller, van het mannelijk geslacht, IT'er van beroep, 2 kinderen, prachtige vrouw, liefhebber van Zeeland, zeiler en buitenmens. Dit vat het zowat samen. En bourgondiër, bijna vergeten...
De voorbije jaren bakte ik uitsluitend brood tijdens de weekends, maar sinds dit jaar volledig overgeschakeld naar eigen baksels. Tijdens de quarantaine van maart eens zelf desem geprobeerd en sindsdien helemaal verzot op geworden. Fantastisch om met zo weinig producten zoiets heerlijks in elkaar te knutselen. Neemt veel van de beschikbare tijd in beslag, maar ik vrees dat er geen weg meer terug is. Iedereen is fan.
Er zullen zeker nog verbeterpunten zijn, daarom ben ik hier ook, maar het lukt eigenlijk best goed. Ik kneed alles met de hand, geef het veel tijd, maar wat uit de oven komt wordt toch steeds heel enthousiast onthaald.
Hoop met de tijd hier ook mijn bijdrage te kunnen leveren, maar voorlopig zal ik hier meestal zitten lezen
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Euh hallo?
Nog een die verslaafd is geraakt aan desem! Leuk! Benieuwd naar uw baksels!
Blijft bijzonder hè, meel, water, zout...
Blijft bijzonder hè, meel, water, zout...
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- Tack
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: zo 06 sep 2020, 21:46
Re: Euh hallo?
Ja, een schitterend product om mee te werken. Ga me binnenkort ook eens aan baguettes wagen.Jay-R schreef:Nog een die verslaafd is geraakt aan desem! Leuk! Benieuwd naar uw baksels!
Blijft bijzonder hè, meel, water, zout...
Hier een voorbeeld van vandaag. 60% volkoren tarwemeel, 40% tarwebloem, 70% hydratatie. Gebakken op 230° op een stuk chamotte steen. Haal de bloem bij de molenaar in Wolphaartsdijk.
Verstuurd vanaf mijn SM-A600FN met Tapatalk
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Euh hallo?
Welkom op het forum
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Euh hallo?
Ziet er goed uit!
Ja Baquettes heb ik nog niet het juiste recept voor gevonden, tot nog toe worden ze alleen mooi en luchtig als ik toch wat gist gebruik
Ja Baquettes heb ik nog niet het juiste recept voor gevonden, tot nog toe worden ze alleen mooi en luchtig als ik toch wat gist gebruik
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- Tack
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: zo 06 sep 2020, 21:46
Re: Euh hallo?
Bedankt Jay-R!
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Euh hallo?
Welkom Tack! Mooie broden hoor
- Tack
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: zo 06 sep 2020, 21:46
Re: Euh hallo?
Bedankt hoor Anna!
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Euh hallo?
Welkom Tack!
Er is weinig interessanter dan het bijna magische proces van broodbakken.
Ook voor jou geldt: mocht je meerdere van je baksels willen tonen aan het grote publiek, open dan een eigen draadje a la Tack aan de bak, of zo en laat daar al je baksels zien.
Er is weinig interessanter dan het bijna magische proces van broodbakken.
Ook voor jou geldt: mocht je meerdere van je baksels willen tonen aan het grote publiek, open dan een eigen draadje a la Tack aan de bak, of zo en laat daar al je baksels zien.
Niet bij brood alleen....
- MariJ
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: za 10 okt 2020, 16:46
Re: Euh hallo?
Hallo, net lid geworden van het forum. Sinds een paar weken ben ik helemaal verslingerd aan het bakken met zuurdesem. Beetje laat misschien, op mijn 69ste. Vroeger wel ook met desem gebakken, maar die kennis is wel een beetje weggezakt.
Marij
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Marij
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk