Ook maar even voorstellen
Geplaatst: wo 09 dec 2020, 16:26
Hallo bakkers,
Ik ben Johan, 65 jaar jong, en woon in het kloppend hart van Nederland; Amersfoort. Ik leef al 43 jaar met veel plezier samen met mijn vrouw. De drie dochters zijn allang de deur uit, maar parkeren onze kleinkinderen regelmatig bij opa en oma, die daar op hun beurt van genieten.
Zojuist ben ik met pensioen gegaan. En tja, dan heb je ineens tijd over, en daar moet je ‘iets’ mee. Nu heb ik daar tot nu toe niet veel moeite mee. Ik trek er graag op uit met de camper, en ga ook veel met de fotocamera op stap. Maar er blijven toch nog de nodige uren over. Ik heb daarom het plan opgevat om te gaan bakken. Brood om precies te zijn. Gewoon omdat ik wel eens met m’n handen bezig wil zijn, en vers en ‘eerlijk’ brood vreselijk lekker is. Of dit als hobby een blijvertje is moet nog blijken.
Ik heb nu een paar keer een ‘Woeste Knoest’ gebakken. Dat viel nog niet mee. Het goed laten rijzen is nog het meest lastig. Het eindresultaat lijkt meer op een eierkoek dan op een woeste knoest. Maar lekker is ‘t ie wel! Enfin, de Sint heeft rijsmandjes, het boek ‘Brood uit eigen oven’ en een oven-thermometer bezorgd. Morgen hoop ik daarom op het beste resultaat tot nu toe.
Dit forum blijkt barstensvol met info te staan. En als het nodig is blijk ik ook nog vragen te kunnen stellen! Top!
Tot bakkens!
Johan
Ik ben Johan, 65 jaar jong, en woon in het kloppend hart van Nederland; Amersfoort. Ik leef al 43 jaar met veel plezier samen met mijn vrouw. De drie dochters zijn allang de deur uit, maar parkeren onze kleinkinderen regelmatig bij opa en oma, die daar op hun beurt van genieten.
Zojuist ben ik met pensioen gegaan. En tja, dan heb je ineens tijd over, en daar moet je ‘iets’ mee. Nu heb ik daar tot nu toe niet veel moeite mee. Ik trek er graag op uit met de camper, en ga ook veel met de fotocamera op stap. Maar er blijven toch nog de nodige uren over. Ik heb daarom het plan opgevat om te gaan bakken. Brood om precies te zijn. Gewoon omdat ik wel eens met m’n handen bezig wil zijn, en vers en ‘eerlijk’ brood vreselijk lekker is. Of dit als hobby een blijvertje is moet nog blijken.
Ik heb nu een paar keer een ‘Woeste Knoest’ gebakken. Dat viel nog niet mee. Het goed laten rijzen is nog het meest lastig. Het eindresultaat lijkt meer op een eierkoek dan op een woeste knoest. Maar lekker is ‘t ie wel! Enfin, de Sint heeft rijsmandjes, het boek ‘Brood uit eigen oven’ en een oven-thermometer bezorgd. Morgen hoop ik daarom op het beste resultaat tot nu toe.
Dit forum blijkt barstensvol met info te staan. En als het nodig is blijk ik ook nog vragen te kunnen stellen! Top!
Tot bakkens!
Johan