beginnend bakker

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
freekv
Chef stoffer en blik
Berichten: 23
Lid geworden op: di 15 dec 2020, 09:38

beginnend bakker

Bericht door freekv » di 15 dec 2020, 09:49

Gegroet,

Ik ben Freek uit België. We zijn met onze familie fervente eigen-brood-eters maar voorlopig komt dat nog steeds uit een gewone broodbakmachine. Ik ben die broodvorm, dat snijmes-gat en vooral die flauwe korst een beetje beu, daarom willen we ons gooien op het maken van vloerbroden - en liefst introduceren we daarbij ook huisgemaakt zuurdesembrood (het enige soort brood dat we momenteel wél nog kopen in de winkel).

Qua uitrusting beginnen we met schone lei. We hebben een kleine bakruimte voorzien in huis waar komende maanden zowel kneder, oven en ander kleingerief moeten voorzien worden. Budget is een issue (we zijn ook nog aan het verbouwen), ik hoop op dit forum dus waardevolle tips te verzamelen om te kunnen instappen in deze stiel voor een haalbare prijs.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5134
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: beginnend bakker

Bericht door Levinebaktbrood » wo 16 dec 2020, 00:37

Welkom Freek :)
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
freekv
Chef stoffer en blik
Berichten: 23
Lid geworden op: di 15 dec 2020, 09:38

Re: beginnend bakker

Bericht door freekv » wo 23 dec 2020, 22:49

En hopla, sinds vandaag écht beginnend bakker met een Rofco B30 en een kn4 spiraalkneder opgesteld in de kelder :-)
Beginnend bakker. Rofco B30 en KN4 kneder

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 270
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: beginnend bakker

Bericht door Koos de bakker » do 24 dec 2020, 01:07

Je pakt het gelijk goed aan. Een goed begin is het halve werk zeggen we in Nederland. Ik ben benieuwd naar je resultaten.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Plaats reactie