Hallo iedereen,
Mijn naam is Jan ben 66 jaar en kom uit het midden van het land (hetGooi)
ben opgegroeid in een brood en banketbakkerij en tot mijn 20ste
ook brood en banketbakker geweest.
wel altijd gewerkt in de voeding.
Bakken doe ik nog regelmatig vooral rond de feestdagen, o.a speculaas ( oud bakkerijrecept)
korstwerken, appelbeignets en saucijzen broodjes natuurlijk oliebollen.
ik heb nog aardig wat oude recepten en bakkerij lectuur, tevens nog wat oude gereedschappen.
misschien kan ik hier bijdrage voor vragen .en natuurlijk zal ik ook weer moeten leren.
Groet en veel bakplezier, Jan
Voorstellen
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Voorstellen
Dag Jan,
Welkom hier bij de hobby bakkers. Er is hier veel kennis aanwezig en foto's van jouw baksels worden gewaardeerd. Je hebt het over een oud speculaas recept. Je maakt mij nieuwsgierig. Wil je het recept delen?
Welkom hier bij de hobby bakkers. Er is hier veel kennis aanwezig en foto's van jouw baksels worden gewaardeerd. Je hebt het over een oud speculaas recept. Je maakt mij nieuwsgierig. Wil je het recept delen?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5135
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Voorstellen
Welkom Jan 

Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine