Hoi Allemaal,
Mijn naam is Henk (broodman) en ben vroeger (50 jaar geleden!) twee jaar bakker geweest. Begonnen als hulp broodbezorger bij de bakker en er toen ingerold, daarna op de bakkerschool gezeten in de Catharinastraat in Eindhoven. Sinds kort ben ik met pensioen en heb ik voornamelijk het broodbakken weer opgepakt. In de afgelopen jaren wel eens een brood gebakken maar niet vaak, heb hier nog een paar blauw stalen broodblikken gevonden van 15 jaar oud denk ik.
Verder een Maxima PMP 7 kneder en een AEG inbouwoven (72 ltr.) aangeschaft. Wij zijn echte spelt brood eters en ik hoop hier nog wat tips en ervaringen met speltbloem en meel te lezen.
Groeten,
Henk
Even voorstellen
- Broodman
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: ma 28 dec 2020, 13:02
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Even voorstellen
Hoi Henk
Welkom...
Catharinastraat is later verhuisd naar de Woenselsestraat?? (hier mijn opleiding afgemaakt) en erin gerold bij Meelmuts??
Welkom...
Catharinastraat is later verhuisd naar de Woenselsestraat?? (hier mijn opleiding afgemaakt) en erin gerold bij Meelmuts??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Even voorstellen
welkom henk op het forum.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen