Mijn naam is Jasper, 30 jaar, enthousiaste thuisbakker. Bakken is een van mijn vele hobby's (bier brouwen, espresso machines opknappen, moestuin, klussen, naaien, fietsen en nog veel meer). Mijn familie heeft van 1816-2002 een bakkerij gehad in Arnhem. Alle neefje en nichtjes mochten 1x per jaar meehelpen en hier heb ik dan ook de basis gelegd voor het broodbakken. Na 2002 had mijn oom nog een bakkerijtje aan huis waar ik elk jaar 1x bak, erg leerzaam.
Ondertussen ben ik al een jaar bezig om thuis te bakken en heb ik al vaak hier op het forum rondgekeken. Nu tijd om hopelijk wat input te kunnen geven. Wellicht leuk om te beginnen met mijn setup:
- Deegmachine: Kitchenaid 5KSM7580XEOB (obv test kneedmachines hier op het forum)
- Oven: Smeg snlk90d9
- Stoomfunctie oven: zelfgemaakt stomer van espresso percolator
- Rijskast: Ikea kledingbak + verwarmingsmat + watervernevelaar
Gr. Jasper