Groetjes uit België

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
tom thumper
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: wo 06 jan 2021, 12:57

Groetjes uit België

Bericht door tom thumper » wo 06 jan 2021, 14:29

Hallo bakkers,

Voor ik hier een vraag stel, zal ik even voorstellen. Ik ben een 50 jarige man uit België die sinds enkele maanden opnieuw gestart is met zelf brood te bakken. Opnieuw? Ja, een jaar of 10 geleden had ik de gewoonte om zelf mijn brood te bakken met gist maar om meerdere redenen, oa terug een degelijke bakker in de buurt, ben ik daarmee gestopt. Nu heb ik de draad terug opgepikt. Het startte als een experimentje met frementeren. Nadat mijn chilipepers mooi gefermenteerd waren, vond ik het tijd om een een zuurdesem te starten. Na heel wat trial en error slaag ik er nu in om niet gewoon lekker brood maar ook visueel aantrekkelijke broden te bakken.

Verder wil ik mijn voeding zo natuurlijk mogelijk houden, liefst bio dus.

Groetjes!

Plaats reactie