Ik stel mij voor dat ik in dit forum veel kan
uitwisselen, leren, vragen stellen en antwoorden krijgen!
Laat ik dan ook maar meteen beginnen:
Ik ben GEK op de smaak van zuurdesembrood. Dat is mijn enige motivatie om de enorme uitdaging van het zuurdesem-broodbakken aan te gaan. Ooit in de jaren 70 heb zuurdesembrood gebakken. Ik herinner mij alleen dat het helemaal niet ingewikkeld was, en vooral dat het brood vers uit de oven (het knapperige kontje...!!!) na enig afkoelen mij smaakte als een gebakje. Als opnieuw beginneling in de zuurdesembakkerij duizelt het mij al bij het lezen van de procedures. Ik moet het nog echt leren begrijpen, waarom je bepaalde handelingen moet volgen, en hoop dat ik op den duur kan varen op mijn waarneming i.p.v. voortdurend op het recept te moeten turen...
Hoe dan ook: ik zet door!
Ik stel mij voor
- Mollie
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: zo 31 jan 2021, 11:22
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Ik stel mij voor
welkom Mollie!
Laat ook eens een paar foto's van je bakresultaten zien......
Laat ook eens een paar foto's van je bakresultaten zien......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 268
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Ik stel mij voor
Welkom Mollie!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Ik stel mij voor
hallo molie, ook voor jouw welkom
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- Mollie
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: zo 31 jan 2021, 11:22
Re: Ik stel mij voor
Bedankt allen, voor dit warmtebakkers-welkom!
- Koen
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 23
- Lid geworden op: ma 04 jan 2021, 12:07
Re: Ik stel mij voor
Welkom Mollie.
Ik ben ook nog niet zo lang desem broden aan het bakken en in het begin lijkt alles ingewikkeld, maar als je gewoon een aantal broden bakt krijg je vanzelf de slag te pakken. Omdat de procedure van desem verversen, tweemaal rijzen en afbakken langer duurt, moet je (in mijn ervaring, dan) op zoek naar een schema dat bij je leven past. En dat is inclusief wanneer je je desem (letterlijk en figuurlijk) in de ijskast zet en er na een paar dagen weer uithaalt. Toen ik dat eenmaal had werd alles een stuk simpeler.
Ik ben ook nog niet zo lang desem broden aan het bakken en in het begin lijkt alles ingewikkeld, maar als je gewoon een aantal broden bakt krijg je vanzelf de slag te pakken. Omdat de procedure van desem verversen, tweemaal rijzen en afbakken langer duurt, moet je (in mijn ervaring, dan) op zoek naar een schema dat bij je leven past. En dat is inclusief wanneer je je desem (letterlijk en figuurlijk) in de ijskast zet en er na een paar dagen weer uithaalt. Toen ik dat eenmaal had werd alles een stuk simpeler.