Ik stel mij voor

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mollie
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: zo 31 jan 2021, 11:22

Ik stel mij voor

Bericht door Mollie »

Ik stel mij voor dat ik in dit forum veel kan
uitwisselen, leren, vragen stellen en antwoorden krijgen!

Laat ik dan ook maar meteen beginnen:

Ik ben GEK op de smaak van zuurdesembrood. Dat is mijn enige motivatie om de enorme uitdaging van het zuurdesem-broodbakken aan te gaan. Ooit in de jaren 70 heb zuurdesembrood gebakken. Ik herinner mij alleen dat het helemaal niet ingewikkeld was, en vooral dat het brood vers uit de oven (het knapperige kontje...!!!) na enig afkoelen mij smaakte als een gebakje. Als opnieuw beginneling in de zuurdesembakkerij duizelt het mij al bij het lezen van de procedures. Ik moet het nog echt leren begrijpen, waarom je bepaalde handelingen moet volgen, en hoop dat ik op den duur kan varen op mijn waarneming i.p.v. voortdurend op het recept te moeten turen...
Hoe dan ook: ik zet door!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Ik stel mij voor

Bericht door BakkerGerrit »

welkom Mollie!
Laat ook eens een paar foto's van je bakresultaten zien......
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Ik stel mij voor

Bericht door Bantam »

Welkom op dit forum.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Ik stel mij voor

Bericht door hjeverts »

Welkom Mollie!
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 292
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Ik stel mij voor

Bericht door oudbakken »

hallo molie, ook voor jouw welkom :wave:
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Gebruikersavatar
Mollie
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: zo 31 jan 2021, 11:22

Re: Ik stel mij voor

Bericht door Mollie »

Bedankt allen, voor dit warmtebakkers-welkom!
Gebruikersavatar
Koen
Chef stoffer en blik
Berichten: 23
Lid geworden op: ma 04 jan 2021, 12:07

Re: Ik stel mij voor

Bericht door Koen »

Welkom Mollie.

Ik ben ook nog niet zo lang desem broden aan het bakken en in het begin lijkt alles ingewikkeld, maar als je gewoon een aantal broden bakt krijg je vanzelf de slag te pakken. Omdat de procedure van desem verversen, tweemaal rijzen en afbakken langer duurt, moet je (in mijn ervaring, dan) op zoek naar een schema dat bij je leven past. En dat is inclusief wanneer je je desem (letterlijk en figuurlijk) in de ijskast zet en er na een paar dagen weer uithaalt. Toen ik dat eenmaal had werd alles een stuk simpeler.
Plaats reactie