Hallo collega broodbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Stesi
Chef stoffer en blik
Berichten: 14
Lid geworden op: di 16 feb 2021, 19:45

Hallo collega broodbakkers

Bericht door Stesi » di 16 feb 2021, 19:58

Goededag,
Net als de velen die mij voorgingen, stel ik mij even voor als nieuw lid op dit forum.
Ik heet Stefan, ben 54, woon en werk in België, sedert iets meer dan een jaar ben ik overgestapt naar een parttime job in de bank en heb dus nu wat meer vrije tijd, welke ik - onder meer - graag besteed aan brood.
Inmiddels bak ik toch al meer dan 20 jaar zelf m'n brood, weliswaar met de broodbakmachine omdat ik het niet zo evident vind / vond om het hele broodbakproces te realiseren buiten de werkuren. Doorheen de jaren heb ik dan ook mijn techniek om met de BBM te bakken goed op punt kunnen stellen en mag ik wel zeggen dat de broodjes bijna steeds goed geslaagd zijn.
Hoewel per definitie beter dan het brood van onze bakkers (ik vraag mij dikwijls af of die mensen nog wel beroepseer hebben of louter bakken om geld te verdienen), blijft het uiteraard wel zo dat het brood uit de BBM bijlange niet kan tippen aan een artisanaal gemaakt broodje uit de gewone oven. Dus nu ik wat meer tijd heb, wil ik me hierop gaan toeleggen en misschien wel de BBM definitief aan de kant schuiven.
De eerste broodjes waren niet zo bijzonder maar inmiddels lukt het behoorlijk en genieten we hier elke week opnieuw van die verse broden.
Toch ben ik niet snel tevreden en ben ik overtuigd dat de broden nog voor véél verbetering vatbaar zijn. Ik heb dan ook vele vragen en dus heb ik mij geregistreerd op dit forum en hoop ik mij zo verder te kunnen perfectioneren met dank aan de vele tips van jullie allemaal. :thumbup:

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 280
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Hallo collega broodbakkers

Bericht door hjeverts » di 16 feb 2021, 20:34

Welkom op het forum Stefan! Ben benieuwd naar je bakresultaten. :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5287
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Hallo collega broodbakkers

Bericht door Levinebaktbrood » di 16 feb 2021, 21:24

Welkom :)
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Hallo collega broodbakkers

Bericht door Bantam » di 16 feb 2021, 22:29

Welkom op dit forum.
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 289
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Hallo collega broodbakkers

Bericht door oudbakken » wo 17 feb 2021, 19:45

hallo Stefan, welkom op het forum.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen

Plaats reactie