Hallo bakkers!

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bakfietser
Chef stoffer en blik
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 17 mar 2021, 11:26

Hallo bakkers!

Bericht door Bakfietser » wo 17 mar 2021, 11:48

Hallo,

Ik zwerf al een tijdje rond op dit forum zonder me ooit aan te melden. Sinds een jaar of twee bak ik al het brood dat mijn gezin verorbert. Vaak gebruik ik daarbij mijn (tarwe) desemstarter, soms alleen (droge) gist. Mijn starter is 100% hydratatie. Ik heb een vraag aan alle desembakker onder jullie: wat is jullie ervaring met starters met lagere hydratatie? Wat doet dat voor de smaak? Ik vind mijn volkoren zuurdesembrood redelijk zuur (wel lekker hoor!). Geeft een lagere hydratatie in een starter niet een nog zuurdere smaak?

Bedankt!

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Hallo bakkers!

Bericht door hjeverts » wo 17 mar 2021, 11:57

Welkom op het forum Bakfietser! :)

Je gaat hier vast het antwoord op je vraag vinden. Bak zelf nog onvoldoende met desem om de vraag te kunnen beantwoorden ;)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 551
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Hallo bakkers!

Bericht door Vitamine C » do 18 mar 2021, 10:38

Welkom op het forum.

MInder hydratatie geeft een zuurder desem. Meer desem gebruiken, zal ook zorgen dat je brood minder zuur is. (rijstijden zijn korter)

Plaats reactie