Hallo,
Ik zwerf al een tijdje rond op dit forum zonder me ooit aan te melden. Sinds een jaar of twee bak ik al het brood dat mijn gezin verorbert. Vaak gebruik ik daarbij mijn (tarwe) desemstarter, soms alleen (droge) gist. Mijn starter is 100% hydratatie. Ik heb een vraag aan alle desembakker onder jullie: wat is jullie ervaring met starters met lagere hydratatie? Wat doet dat voor de smaak? Ik vind mijn volkoren zuurdesembrood redelijk zuur (wel lekker hoor!). Geeft een lagere hydratatie in een starter niet een nog zuurdere smaak?
Bedankt!
Hallo bakkers!
- Bakfietser
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: wo 17 mar 2021, 11:26
- hjeverts
- Deegroller
- Berichten: 280
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Hallo bakkers!
Welkom op het forum Bakfietser! 
Je gaat hier vast het antwoord op je vraag vinden. Bak zelf nog onvoldoende met desem om de vraag te kunnen beantwoorden

Je gaat hier vast het antwoord op je vraag vinden. Bak zelf nog onvoldoende met desem om de vraag te kunnen beantwoorden

Groeten Hans,
Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 547
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Hallo bakkers!
Welkom op het forum.
MInder hydratatie geeft een zuurder desem. Meer desem gebruiken, zal ook zorgen dat je brood minder zuur is. (rijstijden zijn korter)
MInder hydratatie geeft een zuurder desem. Meer desem gebruiken, zal ook zorgen dat je brood minder zuur is. (rijstijden zijn korter)