Beste bakkers,
Mijn naam is Pieter en ik ben 72 jaar. Een tijd geleden heb ik bij kennissen ontbeten en daar werd brood op tafel gezet wat zo uit de broodbakmachine kwam. Dat smaakte zo goed dat ik dacht dat ga ik ook proberen. Helaas of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt, heb ik geen broodbakmachine, dus ben ik aan de gang gegaan met meel van de Aldi, een mixer en alle overige ingrediënten.
Het resultaat was een brood dat de vorm en de kleur had van een steen uit ons huis. Omdat ik wist wat de ingrediënten waren hebben wij ons er toch maar aan gewaagd. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb een basis cursus gevolgd bij Baksels in Dronrijp, de mixer vervangen door een maxima 5L spiraalkneder, meel en bloem koop ik nu bij molen ‘t Lam in Woudsend.
De broden die nu uit de oven komen hebben de vorm en het model van standaard busbroden dus dat heb ik al weer gewonnen. Ik heb twee voorkeurrecepten, dat is brood met Kamutmeel en brood met Semola. Semola koop ik in een oosterse supermarkt onder de naam Salima Irmik.
De broden die nu uit de oven komen lukken “bijna” altijd.
Ik hoop via dit forum mijn bakkunst te verbeteren en inspiratie op te doen, want je bent nooit te oud om te leren.
Even voorstellen
- hjeverts
- Deegroller
- Berichten: 280
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Even voorstellen
Welkom op het forum Pieter! 

Groeten Hans,
Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5287
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Welkom op het forum Pieter 

Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine