Goedenavond allemaal,
Ik heb een klein beetje bakervaring, bak graag sloffen, krentenbrood en suikerbrood in een simpele combioven.
Nu wil ik in de tuin een pizzaoven zetten (Alfa Ciao) dus ik stuitte bij toeval op dit forum en zie dat er allemaal nuttige baktips gedeeld worden.
Kan je een beetje fatsoenlijk brood bakken in deze oven, hoop dat iemand daar ervaring mee heeft.
Voorstellen Jesse
- jesse
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 56
- Lid geworden op: wo 21 apr 2021, 22:05
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Voorstellen Jesse
Welkom op het forum Jesse!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- martinvl
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: wo 14 apr 2021, 12:37
Re: Voorstellen Jesse
Welkom op het forum. Een brood bakken in een pizza oven gaat prima. Waar je op moet letten is:
- Temperatuur. Een pizza oven op volle stoom is veel te warm voor een brood. Je wilt niet hoger dan 200 a 250 graden. Door het vuur in de oven te temperen gaat dit vanzelf. Als je een groot brood >500 gram wil bakken is 200 graden de max.
- Stoom in de oven. Zonder stoom wordt een brood niet heel knapperig. Een bakje met kokend water in de oven tijdens het bakken zal helpen. Ook kan je ervoor kiezen om het brood in een Dutch Oven met deksel te bakken en de laatste minuten het deksel eraf the halen.