Voorstellen Jesse

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jesse
Gaat de goede kant op
Berichten: 56
Lid geworden op: wo 21 apr 2021, 22:05

Voorstellen Jesse

Bericht door jesse »

Goedenavond allemaal,

Ik heb een klein beetje bakervaring, bak graag sloffen, krentenbrood en suikerbrood in een simpele combioven.

Nu wil ik in de tuin een pizzaoven zetten (Alfa Ciao) dus ik stuitte bij toeval op dit forum en zie dat er allemaal nuttige baktips gedeeld worden.

Kan je een beetje fatsoenlijk brood bakken in deze oven, hoop dat iemand daar ervaring mee heeft.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Voorstellen Jesse

Bericht door hjeverts »

Welkom op het forum Jesse! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
martinvl
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: wo 14 apr 2021, 12:37

Re: Voorstellen Jesse

Bericht door martinvl »

Welkom op het forum. Een brood bakken in een pizza oven gaat prima. Waar je op moet letten is:
  • Temperatuur. Een pizza oven op volle stoom is veel te warm voor een brood. Je wilt niet hoger dan 200 a 250 graden. Door het vuur in de oven te temperen gaat dit vanzelf. Als je een groot brood >500 gram wil bakken is 200 graden de max.
  • Stoom in de oven. Zonder stoom wordt een brood niet heel knapperig. Een bakje met kokend water in de oven tijdens het bakken zal helpen. Ook kan je ervoor kiezen om het brood in een Dutch Oven met deksel te bakken en de laatste minuten het deksel eraf the halen.
Plaats reactie