Goedenavond
Sinds de geboorte van ons oudste kind, bakken we zelf brood. In het begin met de hand, maar na een half jaar stapten we over naar een kneder en kochten we en Kenwood major titanium (KM020). Beste aankoop ooit! Nu bijna 9 jaar later, doet hij het nog steeds. 2 a 3x per week kneden we hiermee 2 broden tegelijk (we grotere broden van 800g bloem/meel, dus 1600g in totaal). We bakken al jaren hetzelfde brood, met lokale bloem, af en toe eens een ander meel. Voor ons geen brood van de bakker meer! Dan hebben we om 9u al terug honger [emoji6]
Ondertussen 3 kinderen later, moeten we steeds meer brood bakken, dus twijfelen we of we op termijn een spiraalkneder zouden aanschaffen (hoeveel broden zullen dat niet worden, met 4 pubers in huis!?!)
We hopen hier inspiratie op te doen, en nuttige tips te vinden.
Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.2 met Tapatalk
Belgische hobbybakker
- CarolineV
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: za 08 mei 2021, 20:04
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Belgische hobbybakker
Welkom op het forum Caroline!
Als puber at ik gemiddeld 1 tot 1.5 brood (van de bakker) per dag, maar dat zal vast niet het gemiddelde in NL of BE
Als puber at ik gemiddeld 1 tot 1.5 brood (van de bakker) per dag, maar dat zal vast niet het gemiddelde in NL of BE
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- CarolineV
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: za 08 mei 2021, 20:04
Re: Belgische hobbybakker
Hopelijk niet !!! [emoji1787]
Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.2 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.2 met Tapatalk