Belgische hobbybakker

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
CarolineV
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: za 08 mei 2021, 20:04

Belgische hobbybakker

Bericht door CarolineV »

Goedenavond

Sinds de geboorte van ons oudste kind, bakken we zelf brood. In het begin met de hand, maar na een half jaar stapten we over naar een kneder en kochten we en Kenwood major titanium (KM020). Beste aankoop ooit! Nu bijna 9 jaar later, doet hij het nog steeds. 2 a 3x per week kneden we hiermee 2 broden tegelijk (we grotere broden van 800g bloem/meel, dus 1600g in totaal). We bakken al jaren hetzelfde brood, met lokale bloem, af en toe eens een ander meel. Voor ons geen brood van de bakker meer! Dan hebben we om 9u al terug honger [emoji6]

Ondertussen 3 kinderen later, moeten we steeds meer brood bakken, dus twijfelen we of we op termijn een spiraalkneder zouden aanschaffen (hoeveel broden zullen dat niet worden, met 4 pubers in huis!?!)

We hopen hier inspiratie op te doen, en nuttige tips te vinden.

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.2 met Tapatalk

Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Belgische hobbybakker

Bericht door hjeverts »

Welkom op het forum Caroline! :)

Als puber at ik gemiddeld 1 tot 1.5 brood (van de bakker) per dag, maar dat zal vast niet het gemiddelde in NL of BE :P
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
CarolineV
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: za 08 mei 2021, 20:04

Re: Belgische hobbybakker

Bericht door CarolineV »

Hopelijk niet !!! [emoji1787]

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.2 met Tapatalk

Plaats reactie