Hallo, ik ben nieuw hier, dus het leek me wel zo beleefd om een berichtje te sturen.
Een jaar of twee geleden heb ik het idee opgevat dat zelf brood bakken toch wel leuk zou zijn, toen heb ik een een cloche gekocht, die na een minder geslaagde poging met een kant-en-klaar-mix in de kast verdween.
Een week of twee geleden heb ik hem maar eens afgestoft... ik maak inmiddels heel behoorlijke pizza's, dus brood moet met een beetje oefenen toch ook kunnen...
Vorige week het eerste brood, was prima te eten, maar kon wat luchtiger.
Dit weekend nog maar eens geprobeerd nu met het krokante witbrood recept van Levine. Dit brood was al een stuk luchtiger en inderdaad heerlijk knapperige korst. Moet nog wel even flink aan de slag met het vormen van het deeg en het krijgen van de goede spanning, want het deeg zakte nog behoorlijk uit. Waardoor het brood een indrukwekkende doorsnede had, bij een beperkte hoogte.
Ik heb al heerlijk rondgesnuffeld op het forum en zal jullie binnenkort vast nog eens lastig vallen met allerlei beginners vragen.
Hallo...
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Hallo...
Welkom op het forum en blijf gerust je baksels plaatsen
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Hallo...
Welkom op het. forum
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken