Nieuw! ….Op dit forum
- Ischiev
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: wo 26 jan 2022, 21:32
Nieuw! ….Op dit forum
Hoi allemaal!
Toch lekker om nieuw te zijn als je ruim een halve eeuw achter je hebt.
Broodbakken is nieuw voor mij, hoewel het wel een beetje traditie is in mijn familie. Mijn opa en mijn vader hebben regelmatig lekker brood gebakken. Vooral lekker volkoren krentenbrood.
Nu ben ik dus ook begonnen, en ik hoop hier veel te leren.
Ik hoop goed witbrood, frans brood te leren maken en ik heb nu een paar stevige volkorenbroden gemaakt. Ik gebruik daarbij bostel en gist dat ik over houd bij het brouwen van bier, nog een leuke bezigheid.
Groet, Koen
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Nieuw! ….Op dit forum
Welkom op het forum Koen!
Laat gerust iets van je brouwsels / baksels zien
Laat gerust iets van je brouwsels / baksels zien
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Nieuw! ….Op dit forum
Dag Koen,
Welkom op het forum. Laat vooral je baksels zien in een eigen draadje.
Ik heb zelf indertijd ook nog wel met bostel gebakken. Heerlijk zacht brood kun je dan krijgen en vezelig. Misschien maar weer eens naar de brouwer.
Welkom op het forum. Laat vooral je baksels zien in een eigen draadje.
Ik heb zelf indertijd ook nog wel met bostel gebakken. Heerlijk zacht brood kun je dan krijgen en vezelig. Misschien maar weer eens naar de brouwer.
Niet bij brood alleen....
- Ischiev
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: wo 26 jan 2022, 21:32
Re: Nieuw! ….Op dit forum
Dank Hans en Papagena,
het is fijn om jullie reacties te lezen, het is altijd een beetje spannend om jezelf voor te stellen.
Phoei, ik ben wel, na een paar gebakken broden, en zo veel mogelijk gelezen op dit forum, wat terug gezet…
Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar dat is het niet.
Drie grove bruine broden heb ik gebakken. Met volkoren meel en bostel.
Maten heb ik zo-ongeveer genomen. Gist heb ik gebruik van gebrouwen bier.
Dat is goed gelukt, fijn, los grof brood, luchtig en stevig.
Ook het krenten-rozijnen brooddat ik gemaakt heb met volkoren meel en bostel is top.
Nu dacht ik Frans brood te maken, brood met van die grote gaten in het deeg, lekker plastische structuur, een krokante donkere korst.
Ik heb zo een mandje gekocht, een pakket met het juiste meel.
En droge gist. En het recept.
Klein massief droog broodje. Met een mooie goede korst, dat dan wel…
Het zal even duren, ik ga niet voor hele mooie gevarieerde baksels. Een paar basic maar erg lekkere broden, daar hoop ik wel op.
Jullie forum zal ik zo goed als ik kan gebruiken!
Dank daarvoor,
Groet, Koen
het is fijn om jullie reacties te lezen, het is altijd een beetje spannend om jezelf voor te stellen.
Phoei, ik ben wel, na een paar gebakken broden, en zo veel mogelijk gelezen op dit forum, wat terug gezet…
Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar dat is het niet.
Drie grove bruine broden heb ik gebakken. Met volkoren meel en bostel.
Maten heb ik zo-ongeveer genomen. Gist heb ik gebruik van gebrouwen bier.
Dat is goed gelukt, fijn, los grof brood, luchtig en stevig.
Ook het krenten-rozijnen brooddat ik gemaakt heb met volkoren meel en bostel is top.
Nu dacht ik Frans brood te maken, brood met van die grote gaten in het deeg, lekker plastische structuur, een krokante donkere korst.
Ik heb zo een mandje gekocht, een pakket met het juiste meel.
En droge gist. En het recept.
Klein massief droog broodje. Met een mooie goede korst, dat dan wel…
Het zal even duren, ik ga niet voor hele mooie gevarieerde baksels. Een paar basic maar erg lekkere broden, daar hoop ik wel op.
Jullie forum zal ik zo goed als ik kan gebruiken!
Dank daarvoor,
Groet, Koen
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Nieuw! ….Op dit forum
Welkom op het forum.
Ik ben benieuwd hoe lang je basic blijft bakken. Als je de basis onder de knie hebt zou het zomaar kunnen dat de nu nog ingewikkeldere dingen ineens toch interessant zijn. Veel plezier met ontdekken hoe jij lekker brood voor jezelf kunt maken!
Ik ben benieuwd hoe lang je basic blijft bakken. Als je de basis onder de knie hebt zou het zomaar kunnen dat de nu nog ingewikkeldere dingen ineens toch interessant zijn. Veel plezier met ontdekken hoe jij lekker brood voor jezelf kunt maken!
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.