Nieuw lid

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Duderino
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: zo 27 feb 2022, 10:30

Nieuw lid

Bericht door Duderino »

Hoi allemaal,

Na een tijdje meelezen heb ik me nu toch maar aangemeld. Ben al een tijdje bezig met brood bakken op basis van het boek van Levine en Bread. Bak ook veel zelf pizza met prima bodems (volgens familie en vrienden :D)

Met Poolish en eigen recepten gaat het alleen vaak mis in kneedfase. Daar zal mijn eerste vraag over gaan op dit forum.

Lekkerste brood hier thuis uit boek van Levine is overigens het Frans landbrood en het desem met bieslook en spekjes. Heerlijk bij een kop soep.
Gebruikersavatar
allema
Warme bakker
Berichten: 539
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Nieuw lid

Bericht door allema »

Welkom op het forum.
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Nieuw lid

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom op het forum :)
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Nieuw lid

Bericht door hjeverts »

Welkom op het forum! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Clarissa
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: di 08 feb 2022, 09:56

Re: Nieuw lid

Bericht door Clarissa »

pizza dat klinkt altijd lekker :D
welkom :)
bloem: Amerikaans patent
Starter: Jip gemaakt van volkorenmeel
Oven: Aeg met stoomfunctie
Mixer: komt voor brood niet uit de kast
Gebruikersavatar
jesse
Gaat de goede kant op
Berichten: 56
Lid geworden op: wo 21 apr 2021, 22:05

Re: Nieuw lid

Bericht door jesse »

Welkom. Welk pizza bodem recept gebruik jij?

Verschil tussen pizzabodems en brood is dat je dat wel lang moet kneden.

Althans ik kneed het pizzadeeg kort, tot het soepel is, max 5 min in de machine en dan 24u rijpen in de koeling en paar uur voor het pizzabakken uit de koeling halen en dan kan je makkelijk stretchen.

Brood moet je dus veel langer kneden. Of je moet ook lange rijs toepassen, (24u in de koeling) zag ik dan wel weer bij bijv uitleg over een franse baguette.
Plaats reactie