Hoi allemaal,
Na een tijdje meelezen heb ik me nu toch maar aangemeld. Ben al een tijdje bezig met brood bakken op basis van het boek van Levine en Bread. Bak ook veel zelf pizza met prima bodems (volgens familie en vrienden )
Met Poolish en eigen recepten gaat het alleen vaak mis in kneedfase. Daar zal mijn eerste vraag over gaan op dit forum.
Lekkerste brood hier thuis uit boek van Levine is overigens het Frans landbrood en het desem met bieslook en spekjes. Heerlijk bij een kop soep.
Nieuw lid
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 539
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Nieuw lid
Welkom op het forum
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Nieuw lid
Welkom op het forum!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Clarissa
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: di 08 feb 2022, 09:56
Re: Nieuw lid
pizza dat klinkt altijd lekker
welkom
welkom
bloem: Amerikaans patent
Starter: Jip gemaakt van volkorenmeel
Oven: Aeg met stoomfunctie
Mixer: komt voor brood niet uit de kast
Starter: Jip gemaakt van volkorenmeel
Oven: Aeg met stoomfunctie
Mixer: komt voor brood niet uit de kast
- jesse
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 56
- Lid geworden op: wo 21 apr 2021, 22:05
Re: Nieuw lid
Welkom. Welk pizza bodem recept gebruik jij?
Verschil tussen pizzabodems en brood is dat je dat wel lang moet kneden.
Althans ik kneed het pizzadeeg kort, tot het soepel is, max 5 min in de machine en dan 24u rijpen in de koeling en paar uur voor het pizzabakken uit de koeling halen en dan kan je makkelijk stretchen.
Brood moet je dus veel langer kneden. Of je moet ook lange rijs toepassen, (24u in de koeling) zag ik dan wel weer bij bijv uitleg over een franse baguette.
Verschil tussen pizzabodems en brood is dat je dat wel lang moet kneden.
Althans ik kneed het pizzadeeg kort, tot het soepel is, max 5 min in de machine en dan 24u rijpen in de koeling en paar uur voor het pizzabakken uit de koeling halen en dan kan je makkelijk stretchen.
Brood moet je dus veel langer kneden. Of je moet ook lange rijs toepassen, (24u in de koeling) zag ik dan wel weer bij bijv uitleg over een franse baguette.