Dank voor het toevoegen. Ooit begonnen speltbrood te eten ivm een vermeende tarweintolerantie. Dat was voor dat spelt een hype was. Dus zelf brood bakken in een broodbakmachine. Die ging zelfs mee in de vouwwagen tijdens de vakanties. Timer zetten en in de ochtend vers brood.
Later naar gluten vrij en ook toen brood bakken. Maar wel in de oven. Nu eet ik weer standaard. Maar het broodbakken is gebleven. Mijn standaard recept is 450-500 gr meel en ca 250 cv water. Tussen de 7&10 gr gist. Beetje zout en een scheutje olie in de keukenmachine. Rustig met de dreghaak laten kneden. Bepruikte vaak mijn droogkast als ijskast.
Voor meel ga ik naar de molen. Vroeger was het de molen in Dalen met molenaar Petit. Nu gaan we naar “ de Lelie “ in Ommen.
Mag graag experimenteren. Ook bv. met meel van eikels, zaden. Mueslibrood is ook favoriet.
Even voorstellen.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Even voorstellen.
Welkom op het forum Henk!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Even voorstellen.
Welkom Henk, ik zie dat je al een eigen draadje hebt gestart dus dat komt helemaal goed. Maar wat ter wereld is eikelmeel en wat doe je daarmee?
Niet bij brood alleen....