Hallo,
Mijn naam is Frans, ben een tijdje terug begonnen met eigen brood bakken.
De eerste was wel te eten maar laag en hard, van lieverlee is het steeds beter geworden mede door te zoeken op internet en praatje met de molenaar hier in Delft.
Van hem hoorde ik dat ik m'n eerste brood waarschijnlijk dood heb gekneed, ik dacht hoe langer hoe beter, maar dat gaat niet voor alles op begrijp ik nu.
Ik ga direct m'n eerste forum vraagje stellen, even het juiste forumtopic zoeken.
Warme groet,
Frans
Beginnend bakker
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Beginnend bakker
Dag Frans,
Welkom! Als je begint met bakken, is een goed boek een uitkomst. De boeken van Levine zijn fijn om mee te beginnen. Ik ben nu een 20 jaar aan het bakken en uitgekomen bij de boeken van Lutz Geissler. Die zijn dan wel weer in het Duits. Denk niet dat er nog meer broodbakboeken komen. Hiermee kan ik alles wat ik wil.
Welkom! Als je begint met bakken, is een goed boek een uitkomst. De boeken van Levine zijn fijn om mee te beginnen. Ik ben nu een 20 jaar aan het bakken en uitgekomen bij de boeken van Lutz Geissler. Die zijn dan wel weer in het Duits. Denk niet dat er nog meer broodbakboeken komen. Hiermee kan ik alles wat ik wil.
Niet bij brood alleen....
- Houtvogel
- Opboller
- Berichten: 175
- Lid geworden op: di 27 jul 2021, 09:21
Re: Beginnend bakker
Lutz Geissler kende ik nog niet. Ik heb zijn website/blog bekeken. Fantastisch! Geweldige tip voor mensen die met Duits uit de voeten kunnen. Bedankt.
Alles met de hand.
Pegrim-oven.
Pegrim-oven.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Beginnend bakker
Ik heb zelf een week les gehad van Lutz. Erg leuk maar soms wat overdreven precies.
Een nog veel leukere duitstalige website is homebaking.at van Dietmar Kappl.
Wil
Een nog veel leukere duitstalige website is homebaking.at van Dietmar Kappl.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Houtvogel
- Opboller
- Berichten: 175
- Lid geworden op: di 27 jul 2021, 09:21
Re: Beginnend bakker
Homebaking.at is inderdaad zeer de moeite waard.
Alles met de hand.
Pegrim-oven.
Pegrim-oven.